25 лютого 2020 р. 13:37

Комісія Одеської облради не хоче розривати договір про встановлення земельного сервітуту біля школи «Олімпієць»

Комісія Одеської облради не хоче розривати договір про встановлення земельного сервітуту біля школи «Олімпієць»

Постійна комісія з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою відмовилася підтримувати пропозицію голови облради Сергія Паращенко про розірвання договору про встановлення безстрокового платного земельного сервітуту на частину земельної ділянки на проспекті Шевченка, 31-А.  

Про це повідомив голова комісії Олег Бабенко

«На наш погляд, це питання про розірвання сервітуту можна вирішити у інший спосіб, наприклад, домовитись із власником земельної ділянки про якісь обмеження у користуванні сервітутом або про якісь зобов’язання із утримання земельної ділянки, на якій діє сервітут», - наголосив він.

Також комісія не підтримала питання про внесення змін до бюджету області на 2020 рік.  Олег Бабенко наголосив, що представник Департаменту фінансів ОДА, який був доповідачем з даного питання, повідомив що це – не остання редакція цього проєкту. 

«В самому проєкті не зрозуміло щодо коштів бюджету розвитку, адже кошти, які передбачені на бюджет розвитку, менші, аніж ті зобов’язання, які були взяті у 2019 році. На наш погляд, комісії повинні розглядати проєкти рішень в останніх редакціях, які точно будуть виходити на розгляд пленарного засідання», - пояснив депутат.  

Між тим, постійна комісія одностайно підтримала питання щодо внесення змін до Регіональної програми із охорони земель, про затвердження Стратегії розвитку Одеської області на 2021-2027 роки та про розгляд питання щодо зміни категорії населеного пункту «Світлогірське» Єгорівської сільської ради Роздільнянського району.

Нагадаємо, що голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко пропонує розірвати договір про встановлення безстрокового платного земельного сервітуту на частину земельної ділянки 0,0552 га на проспекті Шевченка, 31-А. Йдеться про ділянку біля КУ «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць», яка постраждала через будівництво поруч.  

Сервітут - це право користування землею, яке забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею з певними обмеженнями, встановленими законом або договором.

Також звичаєве чи законом встановлене право користуватися чужим майном. Може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом. Сервітут може належати власникові (володарю) сусідньої земельної ділянки, а також іншій, конкретно визначеній особі (особистий сервітут).

Поділитися