01 серпня 2020 р. 18:46

Ізмаїльська міськрада придбає спецобладнання для обробки зелених зон від комарів

Ізмаїльська міськрада придбає спецобладнання для обробки зелених зон від комарів

Таке рішення міська влада прийняла у зв'язку з критикою з боку городян на те, що в місті багато комарів. І це незважаючи на те, що обробка зелених зон профільним підприємством «Жилсервис» ведеться ще з весни, але вже з липня, після сильних опадів, ситуація стала неконтрольованою.

Про це повідомив міський голова Андрій Абрамченко на своїй сторінці у facebook.

За його словами, критика на адресу влади обґрунтована. Однак не варто забувати, що є певна проблема, оскільки це ареал проживання, який поширюється до 30 кілометрів. Сприяє поширенню комах і те, що навколо міста є болота, а на території міста знаходиться Криве озеро. Додають проблем і погодні умови.

Також міський голова розповів, що екологи міста говорять про те, що кількість комах, які харчувалися комарами, а це бабки, значно зменшилася, і на території міста їх немає. Поки міська влада чекає відповіді від екологів, і з огляду на ситуацію, буде міняти систему
обробки міста від комарів.

За словами Андрія Абрамченко, у наступному році місто придбає аерозольні машини, які дозволять обробляти великі території в місті, оскільки ручного способу обробки, який сьогодні є, вже недостатньо.

Нагадаємо, в Ізмаїлі у вересні відкриють дитячий сад "Світлячок".

Поділитися