02 грудня 2020 р. 13:25

Голові Доброславської селищної ради встановили 265 відсоткові «бонуси» до окладу, але лише на місяць

Голові Доброславської селищної ради встановили 265 відсоткові «бонуси» до окладу, але лише на місяць

Доброславська селищна рада на пленарному засіданні 27 листопада встановила умови оплати селищного голови Людмилі Прокопечко з доплатами, преміями, матеріальною допомогою та надбавками у розмірі загалом більш ніж 265% окладу в 12 тисяч гривень.

Відповідно до рішення ради усі бонуси складаються з:   

  • доплати за 5 ранг посадової особи місцевого самоврядування;
  • надбавки за вислугу років у розмірі 15% до посадового окладу;
  • щомісячної премії у розмірі 200% від посадового окладу;
  • матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі середньомісячної зарплати;
  • надбавки за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та вислугу років;
  • матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної зарплати.

Також вирішили здійснювати преміювання до державних і професійних свят, ювілейних дат та по підсумкам за відпрацьований рік у 2020 р. у межах фонду заробітної плати (Різдво, 8 Березня, День Конституції, День Незалежності, День самоврядування, Новий рік).

Однак, як пояснила ІзбірКому сама Людмила Прокопечко, це не означає, що вона всі ці «бонуси» отримає. Вона зазначила, що це рішення приймалося на один місяць, до кінця 2020 року. Посадовий оклад, ранг, вислуга встановлені державою для всіх категорій працівників органів місцевого самоврядування. Оздоровчі і матеріальна допомога теж передбачені колективним договором і стосуються всіх працівників. Премія була встановлена на 2020 рік попереднім складом ради для всіх працівників селищної ради, так само і премії до свят.

«Ці кошти були передбачені у бюджеті на 20 рік. На 21 рік ще не затверджувався бюджет і заробітні плати. Рішення можете отримати в селищній раді, зверніться з запитом, ми Вам підготуємо. У цьому році, враховуючи труднощі з наповненням бюджету, ні допомогу на оздоровлення, ні премії до свят не виплачувалися», - зазначила селищні голова. 

Нагадаємо, новому міському голові Білгорода-Дністровского планують підвищити заробітну плату на 100%, а також доплачувати йому 115% за різними статтями. 

Нагадаємо також, Людмила Прокопечко була єдиним кандидатом на посаду селищного голови Доброслава.

Поділитися