04 квітня 2020 р. 13:17

Дві нові автівки та кредит: що задекларував після звільнення колишній перший віцемер Одеси

Дві нові автівки та кредит: що задекларував після звільнення колишній перший віцемер Одеси

Колишній перший заступник голови Одеської міськради Анатолій Орловський подав декларацію після звільнення.

Електронний документ опублікований на офіційному сайті НАЗК.

Декларація після звільнення охопила період з 1 січня до 25 березня, дати звільнення Орловського. У ній він вказав, які доходи отримав за цей час та чим володіє його родина, яка складається з нього, дружини Маргарити Орловської та сина Максима.

Самому Анатолію Орловському належить квартира в Одесі площею 83,3 кв. м, його дружина є власницею земельної ділянки в Одесі (635 кв. м) та садового будиночка (259,4 кв. м), який розташований теж в Одесі.

Торік родина Орловських придбала одразу дві автівки: новенький Volvo V40CC за понад 734 тис. грн для самого колишнього першого віцемера та Porsche Macan, 2018 р. випуску, для його дружини. Друга автівка обійшлася родині у понад 2,3 млн грн. Додамо, що після придбання Volvo, Анатолій Орловський подав декларацію про суттєві зміни у майновому стані, купівлю автівки для дружини у такому документі він не відображав.

З початку поточного року та до звільнення Анатолій Орловський заробив на своїй посаді 97 693 грн, а його дружина отримала від підприємницької діяльності 130 тис. грн. Напередодні подачі декларації про звільнення, він подавав щорічну декларацію за 2019 рік. За той період він заробив 549 363 гривень, а його дружина від підприємницької діяльності отримала дохуд у розмірі 899 тис. грн, крім того, Галина Мацієнко зробила їй подарунок у грошовій формі у сумі 864 тис. грн. 

Також Анатолій Орловський задекларував збереження, які є у родини. Він зберігає у готівці 115 тис. грн, а його дружина Маргарита – 400 тис. грн, хоча торік у Орловського було 100 тис. грн, а у його дружини - 300 тис. грн. На банківських рахунках у колишнього посадовця 2063 грн (у 2019-му було 32 293 грн), а у його дружини - 70 доларів США, 4242 євро та 10 тис. грн, для порівняння, торік 660 доларів, 5877 євро, а гривневий рахунок змін не зазнав.

Попри те, що родина має чималі зберігання у готівці та на банківських рахунках, торік Анатолій Орловський взяв кредит у сумі 569 019 грн. На момент подачі декларації він вже сплатив по кредиту 28 036 грн. Варто зазначити, що поручителем у ексвіцемера виступала його дружина, а майновим забезпеченням він вказав власну автівку.

Нагадаємо, 25 березня міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про звільнення свого першого заступника Анатолія Орловського. До цього питання звільнення першого віцемера було погоджене під час чергової сесії Одеської міськради. 

Додамо, що перед звільненням Анатолій Орловський тривалий час не працював, перебуваючи то у відпустках, то на лікарняному. Потім пішли чутки, що Орловський вивіз зі свого робочого кабінету власні речі.

Поділитися