31 січня 2019 р. 12:23

У Доброславі прийняли програму поводження з тваринами: безпритульних будуть стерилізувати, а для домашніх визначать місця для вигулу

У Доброславі прийняли програму поводження з тваринами: безпритульних будуть стерилізувати, а для домашніх визначать місця для вигулу

Доброславські депутати затвердили програму «Поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин в населених пунктах Доброславської селищної ради на 2019 рік».

Як зазначається у документі, проблема  безпритульних тварин у Доброславі не вирішена в повному обсязі, тому є скарги мешканців через напади собак, укуси, а також безпритульні тварини переносять деякі небезпечні хвороби, зокрема сказ.  При цьому кількість безпритульних тварин поповнюється через їх розмноження та безвідповідальність господарів, які викидають тварин на вулицю. 

Метою  програми є зменшення кількості  безпритульних  тварин  виключно гуманними методами; покращення санітарно-екологічної та епізоотичної ситуації; створення умов для профілактики явища безпритульних тварин; зміна громадської думки у бік цивілізованого, гуманного та етичного ставлення до тварин, що благотворно вплине на виховання підростаючого покоління та на моральний клімат у суспільстві.

Комунальному підприємству «Доброслав» доручили  розробити положення про порядок обов'язкової реєстрації домашніх тварин, положення про гуманний вилов безпритульних тварин, діяльність служби вилову, утримання виловлених тварин, евтаназію, впровадити інформаційні та навчально–просвітницькі заходи, визначити місця для вигулу домашніх тварин, сприяти створенню притулків різної форми власності та джерел фінансування для тимчасового утримання безпритульних та загублених тварин, сприяти обміну позитивним досвідом та налагодженню партнерських стосунків з іншими містами України та зарубіжними країнами щодо поводження з тваринами.

Комунальники також будуть проводити реєстрацію та вакцинацію домашніх тварин, роботи щодо скорочення чисельності безпритульних тварин на вулицях шляхом транспортування безпритульних тварин до місця тимчасового притулку, проводити масову стерилізацію домашніх тварин, які проживають на територіях підприємств та установ незалежно від форми власності. 

У 2019 році обіцяють розробити та ввести в дію положення про порядок реєстрації домашніх тварин, визначити місця для їх вигулу, визначити виконавця послуг з відлову безпритульних тварин та їх стерилізації, а також інформувати населення через засоби масової інформації на всіх етапах реалізації цієї програми.

Фінансування цих заходів передбачається з коштів бюджету селищної ради. На послуги з відлову безпритульних тварин та транспортування їх до місць проведення біостерилізації у 2019 році планують витратити  30 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Одеський виконком поки що не став змушувати власників собак платити за реєстрацію вихованців.

Поділитися