05 березня 2019 р. 12:28

У Доброславі на ремонт доріг витратять понад 4 мільйони гривень

У Доброславі на ремонт доріг витратять понад 4 мільйони гривень

У понеділок, 4 березня, доброславські депутати на позачерговому засіданні сесії внесли зміни до селищного бюджету. 

За словами голови селищної ради Людмили Прокопечко, з минулого року залишились кошти з державного бюджету і їх планують використати на реконструкцію харчоблоку Доброславського дитячого навчального закладу, на що буде витрачено більше одного мільйона гривень, а також буде відремонтовано корпус №3 майже за 288 тисяч гривень.

За рахунок обласного бюджету заплановано капітально відремонтувати дорожнє покриття на вулицях: Грубніка, Серпневій та Перемоги, на що витратять 4 мільйони 416 тисяч гривень.

З кошів обласного бюджету на вулиці Новоселів буде встановлено  дитячий майданчик з огорожею. Крім ігрової зони, буде встановлено тренажери, також прокладуть тротуарні доріжки з бордюрами, встановлять урни, лавки, висадять рослини. На це заплановано витратити 543 тисячі гривень.

Як поінформувала Людмила Прокопечко, до кінця квітня планують провести капітальний ремонт майданчика для поховання на доброславському кладовищі, на що витратять майже 300 тисяч гривень. За словами заступника голови селищної ради Максима Калюжного, там уже демонтували стелу, зняли стару плитку. Планують встановити 2 тумби для прощання з покійними, встановлять капличку з образом Божої матері, покладуть нову плитку.  В майбутньому (за кошти районного бюджету) планують демонтувати стару огорожу, встановлять туалет, облаштують місця для водогонів, закриють в'їзд, якщо районі депутати підтримають цю ініціативу. 

Найближчим часом заплановано капітальний ремонт тротуарної доріжки від вулиці Молодіжної до вулиці Миру в Доброславі за 264 тисячі гривень.

Голова селищної ради також повідомила, що в Долині квітів прокладуть доріжки, облаштують автостоянку та фотозону. Це мають здійснити до кінця квітня цього року. А до Дня Європи планують мати нову зону відпочинку – Болгарський парк, засаджений трояндами із Болгарії.  

Цього ж дня депутати надали матеріальну допомогу 12 громадянам на 15 тисяч 500 гривень в розмірі від 500 до 2000 тисяч гривень, надали пільги у розмірі 50% від загальної суми на харчування в дитячому садку дитині з багатодітної сім`ї.
                  
Крім того, 4 березня доброславські депутати внесли зміни до рішення сесії Доброславської селищної ради від 23. 01. 2019 р. «Про затвердження на 2019 рік програми розвитку комунального підприємства «Доброслав» і додали 35 тисяч гривень: ці кошти, за словами заступника голови селищної ради Максима Калюжного, необхідні для поховання бездомних громадян, які проживають на території Доброславської селищної ради.

Поділитися