25 грудня 2019 р. 13:05

Термомодернізація, водогони і берегоукріплення: на що витрачатимуть кошти у Лиманському районі

Термомодернізація, водогони і берегоукріплення: на що витрачатимуть кошти у Лиманському районі

Наприкінці минулого тижня депутати Лиманської районої ради Одеської області затвердили стратегію економічного та соціального розвитку Лиманського району на 2020-2022 роки.

Відповідно до неї, пріоритетними напрямками є: якісний дошкльний розвиток дітей, доступна загальна середня освіта, розвиток громадського здоров`я, спортивної інфраструктури, запровадження рухової активності населення, забезпечення населення якісною питною водою, для цього передбачена реконструкція та будівництво систем водопостачання із застосуванням новітніх технологій і обладнання, енергомодернізація, модернізація закладів культури, відродження та розвиток туризму, підвищення рівня автодорожнього покриття, розвиток транспортної інфраструктури.

Для  виконання цих напрямків до 2021 року заплановано реконструкцію чинних очисних споруд та системи каналізації з влаштуванням біологічної очистки в Лиманській лікарні. На це заплановано витратити більше 7 мільйонів гривень, з них більше 6 мільйонів гривень витратять з державного бюджету, а останні – з місцевого. До 2022 року заплановано завершити будівництво водогону місто Одеса – село Іванове – село Першотравневе – смт Доброслав, на що планують витратити більше 111 мільйонів гривень. 100 мільйонів гривень збираються залучити з державного бюджету. 

На газифікацію села Капітанівка планують витратити 20 мільйонів гривень, з обласного бюджету витратять на ці потреби 18 мільйонів гривень, а останні  - з місцевого. Ці роботи планують закінчити до 2022 року.

На будівництво та реконструкцію  спортивних майданчиків в селах Лиманського району витратять 15 мільйонів 800 тисяч гривень, а капітальний ремонт стадіону в Сичавці коштуватиме півтора мільйона гривень з місцевого  та обласного бюджетів (по 750 тисяч гривень відповідно).

На термомодернізацію та капітальний ремонт дитячих навчальних закладів в Дмитрівці, Новомиколаївці, Курісове, Сербці, Доброслава піде більше 11 мільйонів гривень. Для цього будуть використовувати кошти місцевих та обласних бюджетів, а термомодернізація та капітальний ремонт сільських клубів та бібліотек в селах Пшонянове, Кордон, Шомполи, Каїри, Трояндове коштуватиме більше 7 мільйонів гривень. Кошти планують залучати з місцевих та обласних бюджетів. До 2022 року планують збудувати школи в Фонтанці та Чорноморському, на що планують залучити кошти і місцевого, і обласного, і державного бюджетів, а також планують збудувати дитячий садок в Крижанівці на 120 місць з вбудованими приміщеннями фізично-оздоровчого призначення, на що планують залучити більше 72 мільйонів гривень, з яких більше 65 мільйонів гривень піде з державного бюджету, останні кошти – з місцевого.

Термомодернізація  та реконструкція системи водовідведення в селі Фонтанка від головної каналізаційної насосної станції  до місця викиду в мережу «Інфоксоводоканал» має коштувати 23 мільйони гривень. З них більше 16 мільйонів гривень витратять з державного бюджету, з обласного бюджету – 4 мільйони 600 тисяч гривень і більше двох мільйонів витратять з місцевого бюджету. Ці роботи планують завершити в 2022 році.

Термомодернізація та капітальний ремонт амбулаторії в селі Курісове буде коштувати більше чотирьох з половиною мільйонів гривень. З них більше трьох мільйонів виділять з державного бюджету, з обласного - 900 тисяч гривень, з місцевого – 450 тисяч гривень, а будівництво амбулаторій в Чорноморському та Трояндове буде коштувати всього 24 мільйонів гривень (по 12 мільйонів гривень на кожну амбулаторію). Кошти планують залучити з бюджетів різного рівня: державного – більше 9 мільйонів гривень, обласного – майже 11 мільйонів гривень, останні – з місцевих бюджетів. Всі ці роботи мають виконати в 2020 та 2021 роках.

Реконструкція очисних споруд в Доброславі   буде коштувати 3 мільйони гривень, з них 2 мільйони гривень залучать з обласного бюджету та 1 мільйон гривень - з місцевого. Роботи завершать в 2021 році.  Також до 2021 року планують  завершити капітальний ремонт зовнішніх мереж центральної каналізації по вулицях Новоселів та Першотравневій Доброслава, на що витратять три з половиною мільйони гривень. З них два з половиною мільйони гривень виділять з обласного бюджету і 1 мільйон гривень – з місцевого. Очищення та поглиблення центрального водоймища в Доброславі має бути завершено в 2021 році і буде коштувати 11 мільйонів гривень. З них майже 10 мільйонів гривень виділять з державного бюджету та більше одного мільйона з місцевого.

У 2021 році в Доброславі мають здійснити реконструкцію з прибудовою будівлі кінотеатру «Екран» під культурно-розважальний центр  і на це мають витратити  45 мільйонів гривень. Більше 40 мільйонів гривень виділять з державного бюджету і 4 з половиною мільйона гривень – з місцевого.

На розвиток туристично-інформаційного візит-центру в Калинівці планують виділити більше двох з половиною мільйонів гривень. З них більше 2 мільйонів гривень витратять з державного бюджету, а 250 тисяч гривень – з місцевого. 

Будівництво прокладання водогону в Сичавці має бути завершено до 2022 року і коштуватиме ця робота більше 28 мільйонів гривень ( з державного бюджету піде майже 26 мільйонів гривень, з місцевого – більше двох мільйонів гривень). 

Більше 21 мільйона гривень в 2020 році буде коштувати завершення робіт по проекту «Протизсувні та берегоукріплювальні роботи на ділянці морського узбережжя»в Чорноморському. З них більше 10 мільйонів гривень виділять з державного бюджету і майже стільки ж – з місцевого, а термомодернізація та капітальний ремонт житлових будинків в цьому ж населеному пункті буде коштувати майже два мільйона гривень. Їх виділять з місцевого бюджету. Натомість, капітальний ремонт ліфтів в житлових будинках  Чорноморського обійдеться бюджету в 24мільйона гривень, з них 18 мільйонів гривень виділять з обласного бюджету,  6 мільйонів гривень – з місцевого, а роботи з газифікації Чорноморського (будівництво підвідного газопроводу) обійдуться майже 7 мільйонів гривень, з них два мільйона гривень виділять з обласного бюджету і майже 5 мільйонів гривень – з місцевого. Реконструкція ж напірних каналізаційних колекторів від селища Чорноморського до Одеського припортового заводу обійдеться в півтора мільйона гривень. З них більше мільйона гривень витратять з державного бюджету, інші кошти залучать з обласного та місцевого бюджетів. Цю роботу завершать у 2022 році.  

На  капітальний ремонт водогону в Нових Білярах піде 10 мільйонів гривень (по 5 мільйонів гривень виділять з місцевого та обласного бюджетів). Його завершать у 2021 році.

На проєкт землеустрою щодо рекультивації кар`єру в Новодофинівці в 2021 році виділять майже 47 мільйонів гривень, з них більше 42 мільйонів гривень планують виділити з державного бюджету, а останні – з місцевого. На реконструкцію системи каналізації в Олександрівці виділять більше 7 мільйонів гривень (до 2022 року). По 3 тисячі 800 гривень виділять з місцевого та обласного бюджетів.

На берегоукріплювальні роботи вздовж Чорного моря в Крижанівці витратять 10 мільйонів гривень (по 5 мільйонів гривень з місцевого та обласного бюджетів).

За 2020, 2021 та 2022 роки планують витратити на будівництво доріг в Лиманському районі більше 122 мільйонів гривень. І ці кошти мають намір виділяти з місцевих та обласного бюджетів.

Поділитися