19 червня 2019 р. 14:25

Позачергова сесія Доброславської ради: перерозподіл коштів, встановлення місцевих податків і наміри перевіряти санітарний стан приватних садиб

Позачергова сесія Доброславської ради: перерозподіл коштів, встановлення місцевих податків і наміри перевіряти санітарний стан приватних садиб

На позачерговій сесії селищної ради, яка відбулась наприкінці минулого тижня, депутати Доброславської селищної ради Одеської області внесли зміни до бюджету, виділивши більше 1 мільйона гривень на капітальний ремонт бордюрів та облаштування місць для автостоянок по вулиці Центральній селища. 

Майже 176 тисяч гривень спрямували на капітальний ремонт мереж вуличного освітлення по проспекту 40-річчя Визволення у Доброславі, а також затвердили список дітей, які мають пільги на харчування в Доброславському дитячому садочку – це 50% від загальної суми харчування. Цього разу пільгу має одна дитина з багатодітної родини.

Цього ж дня депутати надали 11 особам матеріальну допомогу по 2000 гривень кожному - на лікування та поховання.

На позачерговій сесії депутати проголосували за розроблення генерального плану села Зоринове, за розроблення проектів землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів сіл Вовківське, Шевченків-Кут та Ульянівка, взяли на облік трьох громадян, які бажають отримати земельну ділянку для житлової забудови на території Доброславської селищної ради.

Депутати також встановили розміри податку на землю для власників земельних ділянок на 2020 рік: юридичні та фізичні особи, які  оформили земельну ділянку в межах населеного пункту відповідно до законодавства сплачують 1% від нормативної грошової оцінки, а ті, хто не оформив земельні ділянки належним чином, але використовують їх, сплачують 3%.

Власники та користувачі (не суб`єкти підприємницької діяльності) сільськогосподарських угідь сплачують за один гектар ріллі, сіножатей та пасовищ 0,3% від нормативної грошової оцінки, а суб`єкти підприємницької діяльності  - 1%.

Власники та користувачі земельних ділянок, зайнятих житловим фондом, сплачують 0,03%. Власники вбудовано-прибудованих нежитлових приміщень комерційного використання, які розташовані на присадибних ділянках та в житлових будинках, мають платити 3% нормативної грошової оцінки, а землекористувачі за межами населеного пункту, які мають земельні ділянки на праві постійного користування - 5%. Ті, хто використовує земельні ділянки без належного оформлення документів, мають сплатити 10% від нормативної грошової оцінки землі.

Депутати також встановили транспортний податок на 2020 рік. Платниками такого податку є особи, які мають власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років, середньоринкова їх ціна - не менше за 375 розмірів мінімальної заробітної плати станом на 1 січня податкового року. Ставка податку одного такого автомобіля – 25 тисяч гривень.

В кінці сесії голова селищної ради Людмила Прокопечко розповіла про найближчі плани: 6 липня планують відзначати день села «Купальські вогні», де активним жителям селища вручать нагороди, також відбудеться конкурс «Доброславська пані».

З 18 червня працівники селищної ради разом з депутатами планують об`їздити оселі жителів, сфотографувати, щоб на святі відзначити найкращих, а також будуть вручати припис тим, хто недобросовісно ставиться до облаштування своєї території. 
 

Поділитися