01 грудня 2019 р. 17:08

На придбання житла дітям-сиротам у Лиманському районі виділили понад мільйон гривень

На придбання житла дітям-сиротам у Лиманському районі виділили понад мільйон гривень

Депутати Лиманської райради Одесько області на сесії 29 листопада виділили 1 мільйон 300 тисяч гривень на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З районного бюджету планують виділити  900 тисяч гривень: по 200 тисяч гривень на придбання житла чотирьом селищним радам на чотирьох дітей та по 100 тисяч гривень мають виділити сільські та селищні ради на ці ж потреби. Це Крижанівська, Фонтанська сільські ради та Чорноморська, Новобілярська селищні ради. Ще 100 тисяч гривень з районного бюджету планують виділити на проведення ремонтних робіт у придбаному житлі.

Крім того, депутати внесли зміни і доповнення до районної програми щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2018-2019 роки. Для реалізації цієї програми виділили на 2020 рік 120 тисяч гривень: на придбання шкільного приладдя для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (32 тисячі гривень), придбання шкільного приладдя для дітей соціально незахищених категорій (25 тисяч гривень), придбання одягу, взуття для дітей соціально незахищених категорій (38 тисяч гривень), організацію проведення свят для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для дітей соціально незахищених категорій (15 тисяч гривень) та на забезпечення видання та розповсюдження довідкових брошур, білбордів щодо популяризації сімейних форм виховання запланували виділити 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у вересні на черговій сесії Лиманської райради Одеської області депутати внесли зміни та доповнення до районної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на цей рік. Відповідно до програми, на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, всього заплановано витратити 1 мільйон 505 тисяч гривень.

Поділитися