28 травня 2019 р. 08:54

Минулого року в Лиманському районі відремонтували сім будинків культури

Минулого року в Лиманському районі відремонтували сім будинків культури

На черговій сесії Лиманської районної ради Одеської області, яка відбулась 22 травня, депутати заслухали звіт про хід виконання програми розвитку культури та мистецтва у районі.

Так, бібліотеки району за 2018 рік поповнились книжковим фондом (4297 примірників) на 381 тисячу гривень, дві філії підключили до інтернету, тож тепер всього інтернет мають 7 бібліотек-філій. Також для книгозбірень закупили 11 комп'ютерів на суму 159 тис. 300 грн, шість кольорових принтерів, 24 електроконвектори. Крім того, 100 тисяч гривень надали Першотравневій сільській раді для проведення опалення у місцевій бібліотеці.

Для того, щоб облаштувати в Лиманській районній бібліотеці  медіа-центр, придбано комплект спеціалізованих бібліотечних меблів на майже 200 тисяч гривень, мультимедійну систему "Домашній кінотеатр" за 16 тисяч 200 гривень, п'ять акустичних колонок на 7 тисяч гривень. Крім того, управління культури Одеської облдержадміністрації надало комплект мультимедійного обладнання майже за 80 тисяч гривень.

Минулого року для Лиманського районного будинку культури закупили костюми на майже 40 тисяч гривень, музичні інструменти та оргтехніку майже на 146 тисяч гривень.

Крім того, було проведено  ремонт будинків культури у Гвардійському, Дмитрівці, Кремидівці, Курісове, Першотравневому, Чорноморському й Новобілярському.

Нагадаємо, що раніше лиманські депутати відмовилися давати кошти Визирці і розподілили їх між небагатими селам.

Поділитися