20 жовтня 2019 р. 18:12

Медзаклади і школи Лиманщини отримали автомобілі та обладнання

Медзаклади і школи Лиманщини отримали автомобілі та обладнання

Лиманські депутати на позачерговій сесії, яка відбулась 18 жовтня, надали згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області до спільної власності територіальних громад сіл і селищ Лиманського району 5 службових автомобілів для медичних працівників амбулаторій 

Депутати Лиманської райради Одеської області на позачерговій сесії, яка відбулась 18 жовтня, надали згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області до спільної власності територіальних громад сіл і селищ Лиманського району п'яти службових автомобілів для медичних працівників амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Автомобілі отримали амбулаторії селища Чорноморське, сіл Фонтанка,  Крижанівка, Сербка, Сичавка на загальну суму 2 мільйони 284 тисячі 500 гривень.

Цього ж дня депутати надали згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області до спільної власності територіальних громад сіл і селищ  Лиманського району засобів навчання для STEM кабінету та кабінету географії закладів загальної середньої освіти на загальну суму майже 1 мільйон гривень.

Такі засоби навчання отримали Крижанівський та Першотравневий  навчально-виховні комплекси «загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів». Крижанівська та Першотравнева  школи отримали по 1 комплекту засобів навчання для кабінетів географії на 291 тисячу 250 гривень (кожен комплект). Крім того, Першотравнева школа отримала комплект засобів навчання для STEM кабінету на суму 415 тисяч гривень. 

STEM - це Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики освіти. При цьому дисципліни вивчаються не окремо, а у комплексі. Велике значення грає практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити життя простіше, наприклад створення «розумного дому». В Україні тематика STEM освіти також набирає популярності.

Поділитися