17 серпня 2019 р. 12:31

Голова Роздільнянської райради може лишитися без посади

Голова Роздільнянської райради може лишитися без посади

12 депутатів райради підписали вимогу про скликання 20 серпня позачергової сесії, на якій планують переобрати голову райради.

Жарко 16 серпня було не тільки в Одеській облраді. На зустрічі з громадськістю голова Роздільнянської райради Фелікс Сігал отримав декілька штурханів, постраждав від розбитого яйця і вислухав купу звинувачень у хабарництві. 12 депутатів райради підписали вимогу про скликання позачергової сесії, на якій планують переобрати голову райради.

Все почалося з того, що 14 серпня постійна комісія районної ради (так звана «майнова»  — з питань  спільної власності територіальних громад району, приватизації комунальної власності, регіонального розвитку, будівництва, транспорту, зв’язку, промислової політики, паливно-енергетичного комплексу, енергозбереження та житлово-комунального господарства, підтримки і розвитку підприємницької діяльності, торговельного і побутового обслуговування населення), очолювана Ольгою Колесник, прийняла рішення про призначення тимчасово виконуючих обов’язки чотирьох директорів навчальних закладів: ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Роздільна, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Понятівка, НВК (школа-гімназія) №1 і МНВК  На перший погляд  — нічого надзвичайного, та справа в тому, що у НВК на посаді т.в.о директора вже півтора року працює Світлана Гоцульська, яку ніхто не попередив про те, що її повноваження скінчились. На посаду була призначена вчителька початкової школи Олена Діхтяр.

Після оголошення Світлани Гоцульської і флешмобу у соціальних мережах 15 серпня у актовому залі НВК відбулися збори — батьки, випускники, громадські активісти були обурені діями голови районної ради, який начебто ініціював рішення комісії. На зборах була присутня голова РДА Наталя Бараненко, яка назвала таке рішення протиправним, адже  призначення пані Гоцульської на посаду  тимчасово виконуючої обов’язки директора НВК ніхто не скасовував. Світлана Гоцульська у своєму виступі підкреслила, що мала розмову з Феліксом Сігалом, який попереджав: вона на цій посаді його не влаштовує.

Після зборів у НВК частина вчителів, батьків і громадських активістів пішли до районної ради, сподіваючись на спілкування з її очільником. Але у залі засідань з’явився лише заступник голови районної ради — Сергій Крилов, який зв’язався з Феліксом Сігалом по телефону і повідомив про необхідність обговорення конфліктної ситуації. За взаємною згодою зустріч призначили на 14.00 16 серпня.

У визначений час в залі засідань зібралися вчителі НВК і викладачі Степанівського МНВК, батьківські комітети і представники громадських організацій. До громадськості приєдналися і  частина депутатів райради. Розмова була складною, почалася ледь не з бійки, присутні наполягали, щоб рішення майнової комісії були відмінені як незаконні. Вчитель НВК Ганна Алієва висловила думку, що Фелікс Сігал отримав хабарі за призначення тимчасово виконуючих обов’язки. Представники ГО «Край» і громадські активісти с. Степанівка звинуватили голову райради у системному порушенні закону і вимагали від присутніх депутатів рішучих дій щодо зміни керівництва райради. Перед присутніми виступив депутат райради Микола Палій, який детально розповів про процедуру зняття з посади голови райради за регламентом.

Поділитися