03 грудня 2019 р. 17:32

Голова Лиманської райради розповів про роботу району за рік: новий дитсадок і 21 мільйон на ремонт доріг

Голова Лиманської райради розповів про роботу району за рік: новий дитсадок і 21 мільйон на ремонт доріг

Наприкінці минулого тижня депутати Лиманської райради Одеської області заслухали звіт голови районної ради Геннадія Тефтула про роботу районної ради за період з листопада 2018 року по листопад 2019 року, в якому він зазначив, що у 2019 році до районного бюджету надійшло більше 246 мільйонів гривень, і в порівнянні з 2018 роком надходження зросли майже на 50 мільйонів. Цього року учасникам АТО, їх сім'ям, сім'ям загиблих учасників АТО, сім'ям переселенців у рамках програми «Захист і турбота» надали адресну допомогу в розмірі більше ніж на 930 тисяч гривень. 

Геннадій Тефтул також повідомив, що минулого року на ремонт доріг загального користування  витратили більше 21 мільйона гривень. Програму «Питна вода Лиманщини» пофінансовано майже на 7 мільйонів гривень.

У 2019 році було закуплено для районної лікарні апарат штучної вентиляції легенів, мобільну рентгенівську систему, гістерорезектоскоп, два фетальні монітори, електрохірургічний апарат, медичну шафу для ендоскопів. На все це витратили більше, ніж на 711 тисяч гривень. Також придбано лікарські засоби для переміщених осіб на 150 тисяч гривень, на паліативну допомогу спрямували 155 тисяч гривень. Крім того, в районній лікарні проводились ремонти, на що витрачено більше 618 тисяч гривень, а також закупляли медикаменти на 360 тисяч гривень та придбали медичне обладнання на 234 тисячі гривень. У ФАПах, амбулаторіях району також  проводились ремонти, на що витрачено більше ніж півтора мільйона гривень.

Для матеріального забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів придбано мультимедійні комплекси, засоби навчання для кабінетів природно-математичного циклу, меблі та підручники за рахунок освітньої субвенції на чотири з половиною мільйона гривень. Придбали 2 шкільних автобуси для Шомполівського та Фонтанського навчальних закладів на суму 3 мільйони 796 тисяч гривень.

Наприкінці літа цього року в Нових Білярах відкрили новий дитячий садок, оснащений за всіма сучасними вимогами, він має необхідні технічні приміщення, просторі класні та спальні кімнати і розрахований на 50 дітей.

Поділитися