24 лютого 2019 р. 13:23

Дві сільради в Лиманському районі отримали медичні автомобілі, а школи - комп'ютери на п'ять мільйонів гривень

Дві сільради в Лиманському районі отримали медичні автомобілі, а школи - комп'ютери на п'ять мільйонів гривень

22 лютого відбулася позачергова сесія Лиманської районної ради, на якій депутати внесли зміни до положення про щорічний районний конкурс сільських та селищних рад з розвитку соціальної інфраструктури та благоустрою території, затверджене три роки тому, а також розподілили технічне обладнання між школами району.

Відповідно до першого рішення, дещо змінились терміни проведення конкурсу: перший та другий етапи  проведення (на районному рівні) не змінилися: до 1 травня  та до 1 серпня, а третій етап (обласний) –  раніше  проводився з 10 серпня до 15 вересня, цього року обласний конкурс буде проводитись з 25 серпня до 10 вересня. 

Сільські та селищні ради, які були переможцями в поточному році,  не можуть брати участь у цьому конкурсі.

Суттєво змінилась сума винагороди. Якщо раніше за перше місце нагороджували цінним подарунком в 10 тисяч гривень, то в цьому році розмір винагороди збільшиться в 6 разів і становитиме 60 тис. грн. За друге місце нагороджували подарунком в 7 тис. грн, тепер це буде заохочувальний приз в 40 тис. грн. За третє місце нагороджували подарунком в 5 тис. грн, в цьому році заохочувальний приз буде 30 тис. грн. Такі подарунки отримають переможці районного рівня. 

Цього ж дня лиманські депутати дали згоду на безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області до спільної власності територіальних громад сіл і селищ Лиманського району комп'ютерного обладнання та засобів навчання для кабінетів хімії, фізики, біології освітніх закладів Лиманського району на загальну суму 5 мільйонів 172 тисячі 624 гривень. Фонтаській, Доброславській, Першотравневій загальноосвітнім школам передадуть по 15 персональних комп'ютерів для учнів та по одному для вчителя, а також по мультимедійному комплексу, крім того, Першотравнева  загальноосвітня школа отримає комплект засобів навчання для кабінету фізики на суму більше 500 тис. грн, а Чорноморська – 10 персональних комп'ютерів для учнів та 1 для вчителя, мультимедійний комплекс. Крижанівська школа отримає 3 комплекти комп'ютерного та мультимедійного обладнання для кабінетів біології, фізики, хімії. 

Депутати 22 лютого надали згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області до спільної власності територіальних громад сіл і селищ Лиманського району транспортних засобів для медичних працівників амбулаторії загальної практики сімейної медицини майже на мільйон гривень – це два легкових автомобіля для сіл Визирка та Красносілка.
 

Поділитися