09 листопада 2019 р. 19:33

Доброславські депутати висловилися про "формулу Штайнмайєра", але рішення з цього приводу ухвалювати не стали

Доброславські депутати висловилися про "формулу Штайнмайєра", але рішення з цього приводу ухвалювати не стали

5 листопада, на позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеської області депутат Анатолій Голубович звернувся до голови селищної ради Людмили Прокопечко та до депутатського корпусу з проханням внести на розгляд сесії звернення до президента України та Верховної Ради України щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмайєра» яка призведе, на його переконання, до здачі частини території України агресору та розповсюдження натхненників «русского мира» і ворожих елементів по всій території України.

Голова селищної ради Людмила Прокопечко на це відповіла, що необхідно було підготувати проєкт рішення, тоді була б можливість проголосувати за цю ініціативу. Вона наголосила, що особисто проти втілення цієї формули і підтримує побоювання Анатолія Голубовича, адже всі ці роки допомагає українській армії і буде надалі допомагати, має абсолютно патріотичні погляди, брала участь в акціях «Ні капітуляції» і збирається 21 листопада їхати в столицю на чергову акцію.

Але серед депутатського корпусу були інші думки. Депутат Юрій Тріфонов зауважив, що всім необхідно підтримувати дії президента і закінчувати війну. Він згадав "афганську" війну, в якій сам був учасником, і назвав себе людиною, яка тоді "геройствувала", наражаючись на небезпеку. Його думку підтримав і депутат Вячеслав Семенюк. Заступник голови селищної ради Максим Калюжний звернувся до депутата Анатолія Голубовича, щоб той поцікавився думкою своїх виборців відносно цього питання і зібрав підписи на підтримку свого звернення. 

Людмила Прокопечко підсумувала цю дискусію словами, що вона теж за мир, але на вигідних для України умовах.


 

Поділитися