04 серпня 2019 р. 16:54

Доброславські депутати віддали ділянку для вирощування равликів і забрали майже 40 гектарів у недобросовісного орендаря

Доброславські депутати віддали ділянку для вирощування равликів і забрали майже 40 гектарів у недобросовісного орендаря

Доброславські депутати на черговій сесії 2 серпня включили СФГ «Фінагеєв» до реєстру землекористувачів, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення із земель запасу, запроектованих доріг, не витребуваних та неналежним чином оформлених паїв за межами населених пунктів Доброславської селищної ради Одеської області.

Розмір земельної ділянки, яку депутати віддали в оренду, складає 38 гектарів.  

Рішення було ухвалено після довгих дискусій між депутатами та керівництвом селищної ради. Селищний голова Людмила Прокопечко розповіла, що ця земельна ділянка належала одному з недобросовісних орендарів, який нею користувався, але не сплачував оренду. Тому землю вирішили віддати тим, хто буде платити кошти. Охочих виявилось п'ятеро. Щоб вирішити, кому віддати земельну ділянку, провели своєрідний конкурс, запропонувавши всім написати суму орендної плати (починаючи з 3200 грн за гектар), яку вони зможуть платити. Кожен з учасників написав на папері певну суму і поклав її до конверту. Коли їх відкрили, то виявилось, що найбільшу суму запропонував саме підприємець Григорій Фінагеєв – 4 тисячі 500 гривень за гектар (за рік ця сума складатиме 171 тис. грн). Останні учасники пропонували від 4 тис. грн до 4 тис. 200 грн. На конкурсі були присутні працівники селищної ради та деякі депутати.

Під час сесії розгорілась суперечка через те, що кожен із депутатів хотів надати перевагу тій особі, якій він особисто симпатизує, і не всі погоджувались з умовами конкурсу. Депутат Геннадій Середа переконував присутніх, що не можна порушувати умови конкурсу, бо це несправедливо і недемократично, а голова селищної ради повідомила, що, якщо рішення на цьому засіданні не буде прийнято, то є декілька варіантів: земля буде залишатись не обробленою, бо її не віддадуть нікому і, відповідно, грошей бюджет селищної ради не отримає, або проведуть ще раз аукціон, на якому поставлять вихідну ціну – 4 тис. 500 грн, а не 3 тис. 200 грн. Після цього більшість депутатів вирішила все ж таки віддати в оренду земельну ділянку Григорію Фінагеєву.

Крім того, депутати виділили в оренду земельну ділянку розміром 21,5 соток Геннадію Волчанову для вирощування равликів. Оплата становитиме 21 тис. 464 грн на рік. Голова селищної ради Людмила Прокопечко повідомила, що вже куштувала цей делікатес, і їй сподобалось.  В подальшому планується оформити дегустаційну залу та запровадити екскурсії.

В кінці засідання голова селищної ради розповіла, що наразі розчищають територію біля ставка, де за довгі роки утворилися стихійні сміттєзвалища, в подальшому, якщо будуть кошти, планують розчищати комиші та зробити прибережну зону.

Також у планах - реконструкція найстарішою будівлі дитячого садка Доброслава – корпуса №1. На це необхідно 5 млн грн.

Селищний голова попросила присутніх активістів і опозиційних до влади депутатів бути об'єктивними і цінувати те, що роблять працівники селищної ради, а не тільки підмічати недоліки, фотографувати їх і виставляти в соціальні мережі. Вона наголосила на тому, що не кожному вдається при бюджеті в 15 млн грн виконати робіт на 40-50 млн грн.

Поділитися