19 травня 2019 р. 09:23

Доброславські депутати розподілили кошти на ремонт водогонів та свердловин

Доброславські депутати розподілили кошти на ремонт водогонів та свердловин

На позачерговій сесії 14 травня доброславські депутати внесли зміни до селищного бюджету. 

Відповідно до них, виділять 20 тис. грн  на участь збірних команд з футболу селища Доброслав та 200 тис. грн - на поточний ремонт водогону по вулиці Центральній в селі Улянівка. З районного бюджету, відповідно до програми «Питна вода Лиманського району», виділили 4 мільйони 370 тисяч гривень на водозабезпечення селища:  570 тис. грн - на капітальний ремонт артезіанської свердловини по проспекту Незалежності, мільйон гривень піде на реконструкцію артезіанської свердловини з заміною водонапірної башти та капітальний ремонт резервуарів чистої води  по вулиці Вчительській, один мільйон 200 тисяч - на капітальний ремонт водогону по вулиці Молодіжній.

Не без суперечок депутати виділили кошти на реконструкцію артезіанської свердловини по вулиці Грубніка (біля районної лікарні). Суперечка розгорілась через те, що частина депутатів вважала, що коштів забагато як для реконструкції. Ситуацію взявся пояснювати заступник голови селищної ради Максим Калюжний і повідомив, що на початку року вийшла з ладу свердловина, яка забезпечувала потреби районної лікарні, тому на початку року водогін районної лікарні довелось підключити до центральної мережі селища, але влітку потреби у водозабезпеченні зростають, тож виникла потреба в реконструкції артезіанської свердловини. Депутати з такими аргументами не погоджувались, і вирішували чи віддати ці кошти назад до районного бюджету, чи використати (якщо це можливо) на інші потреби. Виконуючий обов'язки начальника ВУЖКГ Роман Бондаренко розповів, що  це - не реконструкція свердловини, а  буріння нової, тому й виділяють такі немалі кошти.

На сесії була присутня пенсіонерка з Доброслава Раїса Чумаченко, яка потерпає від того, що  проживає біля водокачки, що знаходиться на території ВУЖКГ. У підвал садиби жительниці селища постійно поступає вода, тому похилилась веранда її будинку. Депутати вже виділяли кошти на ремонт її будинку, але проблема нікуди не поділась: у підвалі стоїть вода, а в кухні сирі стіни. Депутат Анатолій Голубович припустив, що свердловина на аеродромі у вихідні дні не відмикається та наповнюється водою, і у зв'язку з цим виникають такі проблеми. Натомість в.о.начальника ВУЖКГ Роман Бондаренко припустив, що проблеми від того, що з вигрібної Р. Чумаченко не викачується вода. Це припущення категорично заперечила жінка. Після цих дискусій голова селищної ради Людмила Прокопечко пообіцяла пенсіонерці відремонтувати резервуари чистої води і, якщо це теж не допоможе, то тоді проблема в іншій причині, натякаючи, що це відповідальність потерпілої і необхідно чистити вигрібну яму.

Наприкінці сесії селищний голова розповіла про плани на майбутнє: відкрити  новий майданчик в парку Слави для старших дітей, який вже облаштовують, та нагадала присутнім про те, що 24-25 травня відбудеться фестиваль вуличного мистецтва, на якому планується відкриття нового арт-об'єкту «Танець» і відкриття парку болгарської культури, та запросила депутатів допомогти в розбудові парку. На цьому заході також відбудуться виступи творчих колективів, шаховий турнір, конкурс вокалістів, брейн-ринг, святкова хода, танцювальний марафон, гала-концерт, ярмарки, виставки, майстер-класи. Вона також попросила депутатів встановити депутатський намет і подумати, що вони запропонують мешканцям селища.

Поділитися