04 серпня 2019 р. 12:29

Доброславські депутати розподілили додаткові кошти на ремонт доріг і багатоквартирних будинків

Доброславські депутати розподілили додаткові кошти на ремонт доріг і багатоквартирних будинків

На засіданні чергової сесії Доброславської селищної ради Одеської області 2 серпня депутати внесли зміни та доповнення до селищного бюджету. 

Відповідно до змін, з державного бюджету планують витратити  800 тисяч гривень на такі проекти: капітальний ремонт бордюрів та облаштування місць для автостоянок по вулиці Центральній Доброслава (379 тисяч гривень), поточний ремонт центральної магістралі холодної питної води від артсвердловини «Ферма 3» до мережі водопостачання центральної магістралі в Доброславі (121 тисяча гривень) та на встановлення вхідних дверей в багатоповерхових будинках комунальної власності на вулиці Новоселів (300 тисяч гривень). За словами голови селищної ради Людмили Прокопечко, мешканці цих будинків погодились на створення об`єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), тому вирішили їх таким чином заохотити.

З районного бюджету спрямували кошти на капітальний ремонт очисних споруд в  Доброславі (1 млн 450 тис. грн), на реконструкцію харчоблоку дитячого садочку - 90 тис. грн, а капітальний ремонт корпусу №3 дитсадка обійдеться у 150 тис. грн.

За словами Людмили Прокопечко, за сприяння Асоціації міст України з державного бюджету позапланово виділили для Доброславської селищної ради 6 мільйонів 262 тисячі 887 гривень на соціально-економічний розвиток селища. Їх розподілили таким чином: капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Героїв АТО – 945 тис. грн, реконструкція дорожнього покриття по вулиці Серпневій  - 400 тис. грн та по вулиці Грубніка - 1 млн 180 тис. грн та капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Б. Хмельницького – 1 млн 490 тис. грн, водогону по цій же вулиці – 300 тис. грн, придбання рулонного газону для Болгарського парку – 160 тис. грн, поточний ремонт спортивного майданчику в парку Слави – 101 тис. грн, поточний ремонт тротуарної доріжки на дитячому майданчику в Ульянівці і 992 тис. 887 грн піде на різні потреби: підрізку дерев, ремонт бордюрів, вуличне освітлення, ремонт тротуарних доріжок.

Крім того, 20 липня до селищного бюджету надійшли 2 млн 529 тис. грн від продажу земельної ділянки «Агропівдню 3». Така ж сума має надійти до 1 грудня. Ці кошти планують витратити на капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Промисловій – 740 тис. грн. Депутат від цього округу Анатолій Голубович сказав, що на ремонт цієї вулиці такої суми недостатньо. Після тривалих дискусій голова селищної ради Людмила Прокопечко пообіцяла, що з другої частини надходжень від «Агропівдня 3» виділять всю необхідну суму коштів на ремонт цієї дороги, а поки що відремонтують частину.

З цих же коштів планують капітальний ремонт артсвердловини в селі Вовківське (850 тис. грн), продовжать встановлювати відеокамери в Доброславі ( на це виділять 200 тис. грн). Капітальний ремонт водогону по вулиці Аграрній обійдеться у 239 тис. грн, а  дорожнього покриття біля багатоквартирних будинків по вулиці Центральній – у 200 тис. грн. Крім того, встановлять у дитячому садочку Доброслава майданчики за 300 тис. грн. 

На цій же сесії депутати виділили матеріальну допомогу 7 мешканцям Доброслава від 1500 грн до 2000 грн - на ліування та поховання, а також надали пільги на харчування (50% від суми, що необхідно сплатити) трьом багатодітним родинам, діти яких перебувають у  дитячому садку. Одна з цих родин отримала пільги на двох дітей.

Поділитися