18 вересня 2019 р. 21:26

Доброславська сесія: 200 тисяч - на ремонт будівлі селищної ради, сто тисяч - на дорожню розмітку

Доброславська сесія: 200 тисяч - на ремонт будівлі селищної ради, сто тисяч - на дорожню розмітку

На позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеської області 17 вересня депутати внесли зміни та доповнення до селищного бюджету.

Відповідно до них, виділили 200 тисяч гривень на поточний ремонт фасаду адміністративної будівлі селищної ради, ще 27 тисяч гривень пішло на придбання господарчих та електротоварів, натомість поточний ремонт «Візитівки Доброслава» обійдеться в 39 тисяч гривень, на розробку проекту підключення до електромережі камер відеоспостереження Доброслава піде 157 тисяч гривень, а на обрізку дерев в селищі - 100 тисяч гривень.

Розмітка дорожнього покриття Доброслава буде коштувати 100 тисяч гривень, на поточний ремонт дитячого майданчика в селі Шевченків Кут пішло 47 тисяч гривень, а на поточний ремонт дорожнього покриття по вулиці 8 Березня в Доброславі витратили 200 тисяч гривень. Ще більше чотирьох тисяч гривень пішло на експертно-грошову оцінку землі.

Цього ж дня депутати надали пільги у розмірі 50% від суми, що підлягає сплаті батькам за відвідування дитячого садка на семеро дітей багатодітним родинам та учасникам бойових дій.

Депутати також надали матеріальну допомогу 13 жителям Доброслава на суму 23 тисячі гривень на поховання та лікування (в основному, виділили по 2 тисячі гривень, трьом жителям на лікування виділили по 500 гривень,1 тисячі гривень та півтори тисячі гривень). Голова селищної ради Людмила Прокопечко зазначила, що це гроші селищного бюджету, і депутатам варто відповідальніше поставитись до складання актів, відповідно до яких необхідно надавати матеріальну допомогу, адже серед тих, хто отримав цю допомогу, є люди матеріально забезпечені.

Крім того, депутати внесли зміни до фінансування комунального підприємства «Доброслав» і додали 300 тисяч гривень на капітальний ремонт мережі водогону по вулиці Центральній села Зоринове.

Народні обранці також проголосували за підвищення заробітної плати на 10% працівникам дитячого садка, яку тепер виплачуватимуть з місцевого бюджету. Голова селищної ради також повідомила, що тепер доведеться акцизні податки віддавати державному бюджету. Крім того, минулий Кабінет міністрів виділив Доброславській селищній раді більше 6 мільйонів гривень субвенцій, а змогли отримати тільки перший транш, другий були змушені повернути за вимогою нового Кабінету міністрів, тому виконати заплановане (а це будівництво доріг)  буде складніше, але ще є надія, що кошти все-таки повернуть.

Людмила Прокопечко порадила депутатам поквапитись з поданням своїх пропозицій щодо програми соціально-економічного розвитку. Вона також повідомила присутнім, що в Доброславі заново відбудований харчоблок дитячого садка, який ще повинні оснастити обладнанням та пофарбувати фасад.

Вона поділилась також планами по реставрації дитячого садка в селі Шевченків Кут. Його відкрили років 12 тому (коли Людмила Прокопечко була головою райдержадміністрації), але він так і не запрацював і поступово прийшов у занепад. Тепер треба все відновити, бо в Шевченковому Куті проживають 37 дітей дошкільного віку, які знаходяться без догляду, бо в цьому селі проживає багато неблагополучних сімей. Зараз там вже встановили дитячий майданчик, відремонтували резервуари питної води.

Селищний голова підкреслила, що нещодавно відремонтовано вулицю Шкільну в Доброславі, планують найближчим часом відремонтувати вулицю Героїв АТО та замінити там паркан. Вона також нагадала, що нещодавно відремонтували фасад селищної ради. 

Голова селищної ради повідомила присутнім, що 15 жовтня планують відкрити сквер Української пісні, його відкриє співачка Оксана Муха. Наступного року вона планує відкрити Набережну. 24 та 25 жовтня заплановано зустрічати гостей з об`єднаної територіальної громади зі Смілтине, які поділяться своїм досвідом з працівниками селищної ради, а 26 жовтня Доброслав мають відвідати представники Всеукраїнської асоціації гідів.

Нагадаємо, що підприємців Доброслава закликали долучитися до будівництва комплексу відпочинку на березі ставка.

Поділитися