18 травня 2018 р. 20:21

З бюджету Лиманського району на створення безбар'єрного середовища виділили 100 тисяч гривень

З бюджету Лиманського району на створення безбар'єрного середовища виділили 100 тисяч гривень

На черговій сесії Лиманської районної ради 18 травня депутати проголосували за районну програму «Безбар'єрна Лиманщина». 

На цю програму з районного бюджету заплановано виділити 100 тисяч гривень: у 2018 та 2019 роках - по 32 тис. грн, у 2020 році – 36 тис. грн.

Програмою передбачено надання  грошової допомоги ветеранам війни, особам з інвалідністю та малозабезпеченим верствам населення на оперативне лікування вад зору; забезпечення реабілітацією осіб з інвалідністю, у тому числі учасників антитерористичної операції з травмами спинного мозку та хребта у санаторно-курортних закладах, в закладах охорони здоров’я Лиманського району; на  отримання освіти дітьми з обмеженими фізичними можливостями у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів; проведення заходів із запровадженням сучасних технологій. 

Кошти також підуть на встановлення вуличних знаків дорожнього руху (стоянки для автотранспорту осіб з інвалідністю),   звукових світлофорів,  на спеціальні автобуси  для перевезення дітей з особливими потребами.

Заплановано також проведення  районних змагань з відповідних видів спорту серед осіб з інвалідністю.

Програмою також передбачено, що в будинках, де мешкають особи з інвалідністю, підключення до мережі Інтернет має бути пільговим.

Нагадаємо, 17 травня в Доброславі відкрили центр освіти для дітей з особливими освітніми потребами. 

Поділитися