16 листопада 2018 р. 18:24

Депутати поновили на посаді першого заступника Білгород-Дністровського міського голови, який погрожував її вбити

Депутати поновили на посаді першого заступника Білгород-Дністровського міського голови, який погрожував її вбити

Затвердженню відповідного рішення в ході 40-ї сесії Білгород-Дністровської міської ради передував ряд проблем.

Ключовим було рішення Білгород-Дністровської ради № № 401 від 28.07.2017р відповідно до якого було упорядковано структуру та загальну чисельність апарату Білгород – Дністровської міської ради, виконавчого комітету міської ради та виконавчих органів міської ради, шляхом виведення із апарату виконавчого комітету міської ради посади першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради. Що робило виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду від 02.10. 2018 року по справі № 495/3456/17 юридично не можливим. Про це на початку голосування заявила голова юридичного відділу Лілія Скалозуб.

Олександр Морозов («Довіряй ділам») запропонував перенести голосування даного питання на розгляд наступної сесії міської ради, де відповідну посаду першого заступника міського голови повернуть у штат. Цю ж пропозицію підтримав і Олександр Єрошенко («Відродження») зазначивши, що за теперішніх умов міська рада не зможе у повній мірі виконати припис судового рішення.

На що Алла Гінак запропонувала перенести розгляд цього питання на наступну сесію міської ради, але ця пропозиція не знайшла підтримки. Далі були запропоновані правки головою фракції «Опозиційний блок» Віталієм Гражданом, але їх не винесли на голосування, після чого відбулась дивна річ – голосування за прийняття рішення про поновлення Вадима Кесарчука на посаді першого заступника голови Білгород-Дністровської ради за основу та в цілому набрало 18 та 22 голоси відповідно.

«Відбулась якась оказія. Завтра людина прийде у відділ кадрів, а посада на яку його поновлено відсутня у штаті і при цьому рішення суду не виконано» - слушно зауважив Олександр Єрошенко.

Алла Гінак запевнила, що Вадима Кесарчука просто поновлять на вакантну посаду заступника міського голови. На тому і закрили питання. Два тижні по тому на сайті Білгород-Дністровської міської ради з’явився проект рішення «Про внесення змін до рішення Білгород-Дністровської міської ради від 22.12.2016 р. № 222-VІІ «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Білгород – Дністровської міської ради, виконавчого комітету міської ради та виконавчих органів міської ради».

Відповідно до якого планується вивести зі структури посаду  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради та ввести до структури посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Тим самим Білгород-Дністровська міська рада планує виконати припис судового рішення у повній мірі, аби не створювати додаткових колізій.

Нагадаємо, що рішенням № 658 від 1 листопада Білгород-Дністровською міською радою було поновлено на посаді секретаря ради Ольгу Ціпуленко, відповідно до  рішення міськрайонного суду Одеської області від 27 серпня 2018 року по справі № 495/5105/17.

Поділитися