01 червня 2018 р. 14:25

Роздільнянські депутати відмовились голосувати за відновлення на посаді заступника голови райради

Роздільнянські депутати відмовились голосувати за відновлення на посаді заступника голови райради

На пленарному засіданні XXVI сесії Роздільнянської районної ради голова райради Фелікс Сігал запропонував депутатам проголосувати за відновлення на посаді заступника голови райради Євгена Чумаченка («Батьківщина»), якого звільнив рік тому своїм розпорядженням.

Депутати відмовились голосувати.

Підставою для поновлення на посаді стало рішення суду, до якого звернувся Євген Чумаченко. Звільнення суд визнав незаконним і зобов’язав поновити його на посаді і виплатити заробітну платню за рік у повному обсязі.

Саме цей факт депутати райради і використали як аргумент: рішення суду має бути просто виконане, розглядати і затверджувати його депутати не повинні.

Категорично висловились і сам Євген Чумаченко, і Олег Ставничий («Радикальна партія Олега Ляшка»), і Геннадій Келлер («Аграрна партія України»), в В’ячеслав Земський («Відродження»).  

Фелікс Сігал намагався пояснити, що без рішення райради він не зможе звільнити нинішнього заступника — Сергія Крилова (БПП «Солідарність»), запросив до слова юриста райради і все-таки виніс питання на голосування.

Та рішення прийняте не було — депутати не проголосували.  

Тож поновлення на посаді Євгена Чумаченка, звільненого головою райради, як вважають депутати — через особисті претензії, відкладається. До того самого часу, поки Фелікс Сігал, виконуючи рішення суду, не видасть відповідне розпорядження.

Нагадаємо, в березні відбулась виборча конференція Роздільнянської районної партійної організації ВО «Батьківщина», на якій були присутні куратор Одеської області від секретаріату партії Ігор Заречанський та  перший заступник Одеської обласної парторганізації Сергій Веселов. 

Поділитися