07 червня 2018 р. 10:36

Роздільнянські депутати провели засідання у новому приміщенні

Роздільнянські депутати провели засідання у новому приміщенні

Пленарне засідання XXVIII сесії Роздільнянської міської ради, на якому були присутні 18 депутатів з 26 відбулося  5 червня. 

Порядок денний складався з 89 питань, 76 з яких стосувалися землевпорядкування, оформлення технічної документації на ділянки та будівлі. 

Засідання відбувалося у нещодавно відокремленому і відремонтованому приміщенні міської ради. Зал для засідань створили з декількох кабінетів, які раніше займали   підпорядковані РДА та райраді служби, умеблювали, придбали  систему електронного голосування. Як висловилася головний бухгалтер міськради Ольга Босюк, вони мають сподівання, що 70 тисяч гривень, які міськрада виділила на придбання спільної з райрадою системи електронного голосування і якою жодного разу не скористалась, вдасться повернути.

Перебудова приміщення, ремонт і умеблювання обійшлися  міськраді в 156 тисяч гривень — повідомив міський голова Валерій Шовкалюк на початку засідання.  В цю суму увійшла і система електронного голосування, яка коштувала 60 тисяч гривень, майже і 2,5 рази менше, ніж та, що залишилася у залі райради.

Депутати внесли зміни до бюджету і міських програм, уклали близько 30 договорів на ремонт дорожнього покриття та тротуарів, освітлення і благоустрій. Тричі на засіданні прозвучали заяви про конфлікт інтересів: від Олександра Панкратова (БПП «Солідарність») під час голосування за договір з його дружиною, співвласницею підприємства з обслуговування автомобілів, і двічі  — від Оксани Дмитренко (ВО «Батьківщина»), під час голосування за матеріальну допомогу одному з найманих працівників   депутата-підприємця і під час голосування за договір з Оксаною Дмитренко щодо святкового оформлення сцени на міських святах.

Лише один проект рішення депутати не підтримали — Про розгляд Подання уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Щодо усунення порушень права громадянина Турти С.І. на отримання земельної ділянки у власність». В проекті йшла мова про надання земельної ділянки воїну АТО, який не проживає і ніколи не проживав у Роздільній. Саме тому депутати не підтримали рішення  постійної комісії. 

«За» проголосували лише 3 депутати, більшість, у тому числі і міський голова, утримались. Валерій Шовкалюк обґрунтував своє «утримання» тим, що у міськради є на даний момент всього 6 вільних ділянок. І коли з бойових дій повернуться місцеві воїни, то для них землі може не лишитися.
 

Поділитися