11 листопада 2018 р. 11:54

Роздільнянські депутати не підтримали ініційоване представниками ВО «Батьківщина» звернення до президента

Роздільнянські депутати не підтримали ініційоване представниками ВО «Батьківщина» звернення до президента

На пленарному засіданні ХХХІІ сесії Роздільнянської міськради Одеської області, яке відбулося 7 листопада, депутати не підтримали проект рішення, підготовлений депутатом Оксаною Дмитренко, головою районного партійного осередку ВО «Батьківщина». 

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, в проекті йшлося про звернення до президента щодо зниження тарифів на газ.

На пленарному засіданні були присутні 18 депутатів, а порядок денний складався зі 128 питань. Останнє питання — про звернення до президента і зниження тарифів на газ для населення - викликало найбільш бурхливе обговорення. Коли депутат Оксана Дмитренко зачитала проект рішення з текстом звернення, відразу декілька депутатів, зокрема Олександр Ісаєв («Наш край») і Геннадій Кінаш ("БПП «Солідарність»), а також міський голова Валерій Шовкалюк висловилися щодо некоректності звернення.

«Адже тарифи збільшуються, бо без подорожчання газу Україні не бачити фінансової допомоги МВФ, а без цієї допомоги може настати економічна криза або дефолт, і ми це маємо розуміти», — сказав Валерій Шовкалюк.

Висловився і Андрій Тегляєв (Радикальна партія Олега Ляшка), який звернув увагу депутатів на абзац у зверненні, де йшлося про скасування субсидії для тих, хто працює за кордоном, і, як підкреслив Андрій Тегляєв, «не сплачує податки свої країні, а претендує на зниження тарифів, та ще й субсидії».

Зрештою рішення про звернення до президента депутати не підтримали. За підсумками голосування із 19 голосів тільки 5 були «за»: троє партійців ВО «Батьківщина» — Оксана Дмитренко, Наталя Швець і Михайло Каракулін, представник пропрезидентського блоку Гусейн Алієв і голова районної організації Радикальної партії Олега Ляшка Вадим Ковальський. Інші утримались.

Крім того, депутати внесли зміни у більшість міських програм, збільшивши фінансування, оскільки на кінець року вдалося отримати достатні для цього прибутки. Дохідну частину бюджету збільшили майже на мільйон гривень, додали фінансування на ремонт доріг — 240 тисяч гривень, на освітлення міста — 106 тисяч гривень, на харчування школярів у міських школах — 80 тисяч гривень.

Також депутати прийняли рішення придбати іще 8 камер відеоспостереження, тож тепер їх буде в місті вже 40, і дотувати придбання квартир для дітей сиріт, на які не вистачило коштів з державного бюджету. Всього за 2018 рік міська рада придбала 5 квартир для дітей-сиріт.

Депутати затвердили план діяльності міської ради з підготовки регуляторних актів на 2019 рік і розподілили матеріальну допомогу мешканцям міста, які її потребують. Традиційно найбільшою була низка земельних питань: із 128 —103 стосувалися розподілу земельних ділянок і оформлення документів на будівництво житла та гаражів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що гранично можливий розмір зростання тарифів на опалення - 16%, тоді як в Одесі мають намір підвищити тариф на 72%.

Поділитися