26 грудня 2018 р. 19:18

Роздільнянські депутати активно реалізовують міську програму «Милосердя»

Роздільнянські депутати активно реалізовують міську програму «Милосердя»

На останній в цьому році сесії Роздільнянської міської ради депутати прийняли рішення про збільшення розмірів матеріальної допомоги малозабезпеченим, стипендії кращим учням міста, надали пільги батькам, діти яких відвідують дошкільні заклади.

Депутати делегували до районного бюджету 828 тисяч 111 гривні на утримання дошкільних навчальних закладів міста. Надали на 2019 рік пільги батькам або особам, що їх замінюють, по батьківській платі за відвідування дітьми дошкільних навчальних закладів міста Роздільна: 6 сімей отримали пільги у 100% — їхні діти відвідуватимуть дитсадок безкоштовно, а 46 сімей — 50% пільги, вони сплачуватимуть лиш половину суми.

Також депутати переглянули вартість харчування однієї дитини за день перебування в дошкільних навчальних закладах міста, і встановили вартість харчування для дітей віком від 1 до 3 років - 26 гривень, а для старших 35 гривень. У літні місяці, коли дошкільні заклади додатково для оздоровлення дітей, купуватимуть фрукти і овочі, вартість зростатиме на 10%. В той же час розмір плати для батьків складатиме лиш 60% від встановленої вартості харчування: 15, 63 гривні для дітей до трьох років і 20.97 для дітей 4-7 років.

Депутати одностайно підтримали пропозицію постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, підтримки культури та спорту внести зміни у програму «Милосердя» і збільшити суму допомоги на поховання» з 1 тисячі до 1 тисячі 500 гривень.

Також одностайно проголосували за збільшення стипендії міської ради, яка призначається одноразово за результатами навчального року. Тепер вона складатиме 2 тисячі грн, в 2016 це була 1 тисяча, а в 2018 — 1,5 тисячі гривень.

Крім того, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, підтримки культури та спорту Оксана Дмитренко на сесії презентувала паспорт «Програми культурного розвитку громади  міста Роздільна на 2018-2020 роки», яку розробила разом із заступником міського голови Денисом Петровим. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідний для реалізації програми, поки що складає 581 тисячу гривень, з бюджету міста. Та розробники припускають можливість надходження позапланових коштів, у тому числі — від підприємців міста.

Нагадаємо, зустріч з представниками Національної гвардії України та Державної прикордонної служби відбулася з ініціативи Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості.

Поділитися