24 грудня 2018 р. 11:19

Лиманський район у 2018 році найбільше торгував з Малайзією та Індонезією

Лиманський район у 2018 році найбільше торгував з Малайзією та Індонезією

Наприкінці минулого тижня депутати Лиманської районної ради на позачерговій сесії проголосували за районний бюджет на 2019 рік.

Як стало відомо під час пленарного засідання,  доходи районного бюджету в наступному році мають скласти більше 490 мільйонів гривень. З цих коштів заплановано виділити з районного бюджету на дошкільну освіту близько 40 млн грн, сільським та селищним радам - понад 9 млн грн на утримання будинків культури та сільських клубів, найбільше планують виділити на ці потреби Фонтанській сільській раді – близько 1 млн 315 тис. грн, Чорноморській – близько 1 млн 292 тис. грн та Крижанівській – близько 913 тис. грн.

У третьому кварталі 2018 року середньомісячна заробітна плата у Лиманському районі склала 10 тис. 575 грн, тому район займає за рівнем заробітної плати друге місце в області.

Стало відомо, що у 2018 році Лиманський район здійснював торгівлю з 59 країнами світу. Найбільше з Малайзією, Індонезією, Росією, Бельгією, Філіппінами, Туреччиною, Молдовою, Польщею, Кореєю, Лівією, Іраком, Єгиптом, США. Торгували зерновими, полімерними матеріалами, пластмасою та виробами з неї, молочними продуктами, яйцями, медом, машинами, обладнанням, механізмами, рибою, виробами з чорних матеріалів. Найбільшими імпортерами для Лиманського району були: Угорщина, Італія, Об`єднані Арабські Емірати, США, Німеччина, Китай, Франція, Португалія. 114 млн дол.США було вкладено в економіку Лиманського району. Інвесторами були: Монако, Нідерланди, Люксембург, Кіпр.

Поділитися