10 вересня 2018 р. 13:19

Лиманські депутати призначили керівника інклюзивного центру і визнали недостатньою роботу зі знищення амброзії

Лиманські депутати призначили керівника інклюзивного центру і визнали недостатньою роботу зі знищення амброзії

7 вересня відбулося засідання чергової сесії Лиманської районної ради, на якому депутати призначили на посаду директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Маргариту Беспалько

На цьому ж засіданні обранці внесли зміни до програми по локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території Лиманського району. Відповідно до програми, на 2019 та 2020 роки з районного бюджету виділять на ці заходи 200 тисяч гривень. У 2018 році з бюджетів сільських, селищних рад витрачено 78 тисяч 750 гривень, а передбачалось витратити 320 тисяч гривень. Кожна сільська та селищна рада (крім трьох: Сичавська, Трояндівська та Крижанівська), за даними відділу агропромислового розвитку, відзвітували про боротьбу з амброзією. Хоча сільські та селищні ради звітують про різні форми боротьби з цим небезпечним бур`яном: скошування, висапування, виривання з корінням, обробка розчином магнію хлористого, бесіди з населенням, але їх роботу визнано недостатньою.

Голова районної ради Геннадій Тефтул наголосив, що надання інформації сільськими та селищними радами найчастіше не відповідає дійсності. Не всі сільські, селищні ради прийняли свої програми по ліквідації амброзії, і він закликав їх зробити це. Та й ті, що їх прийняли, не ліквідували небезпечну для  здоров'я людей рослину, про що свідчать відгуки населення на сторінках різних веб-сайтів.

Інформації, що надаються до відділу агропромислового розвитку, часто формальні і не відповідають дійсності. Голова райради наголосив на тому, що немає жодної сільської чи селищної ради, де б не росла амброзія, і повідомив, що за останні 5-6 років ситуація значно погіршилася і тому закликав не підходити до цього питання формально і безвідповідально та пообіцяв, що ця ситуація з травня 2019 року буде вирішуватись «на більш високому рівні».

Поділитися