08 вересня 2018 р. 09:22

Доброславським депутатам пропонують чергувати біля пам'ятників для боротьби з вандалами

Доброславським депутатам пропонують чергувати біля пам'ятників для боротьби з вандалами

На позачерговій сесії Доброславської селищної ради голова Людмила Прокопечко повідомила про часті випадки вандалізму стосовно об'єктів культури.

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, голова селищної ради звернулась до депутатів селищної ради за допомогою, тому що останнім часом побільшало випадків  псування облаштованих об'єктів в селищі. Біля пам'ятного знаку загиблим воїнам АТО вандали виколупали гільзи, залиті рідким склом (ці гільзи воїни привезли із зони АТО), біля «Перлинки Доброслава» зіпсували ліхтарі – повитягували сонячні батареї тощо. Голова запропонувала встановити чергування депутатами біля цих об'єктів, проводити бесіди з людьми, а також звернулась до директора Доброславського ДНЗ «Теремок» Олени Бобурчак, щоб вона проводила бесіду з батьками дітей та дітьми про те, як потрібно себе поводити на території селища. Наприкінці вона закликала всіх не бути байдужими і робити зауваження, якщо на їх очах дорослі чи діти творять різні безчинства.

На сесії депутати внесли зміни до бюджету: додали 180 тисяч гривень на заробітну плату працівникам апарату селищної ради і ще 50 тисяч гривень - працівникам з благоустрою. Голова селищної ради Людмила Прокопечко повідомила, що працівникам селищної ради заробітну плату підняли вдвічі ще три місяці тому, але до цього часу користувалися тим фондом, який був прийнятий минулого року. Через те, що кошти на рахунку ще залишались, їх не додавали, але зараз виникла необхідність ухвалити таке рішення.

Також депутати 200 тисяч гривень додали на поточний ремонт тротуарної доріжки в парку Слави селища Доброслава, 153 тис. грн пішло на поточний ремонт тротуарної доріжки по вулиці Центральній у селі Вовківському, 26 тис. грн - на встановлення системи відводу дощової води біля багатоповерхівки у Доброславі. Останні кошти на цю систему  мають виділити на сесії районної ради. Крім того, пам'ятний знак загиблим воїнам АТО в Доброславі коштує бюджету 163 тисячі гривень.

На сесії депутати надали 5000 гривень матеріальної допомоги шести жителям Доброславської селищної ради на поховання рідних та лікування, а також чотирьом дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, які відвідують дитячий садок, надали пільгу у розмірі 50% від суми, яку батькам необхідно сплатити за харчування.

Нагадаємо, що раніше з бюджету Лиманського району на створення безбар'єрного середовища виділили 100 тисяч гривень.

Поділитися