24 червня 2018 р. 20:32

Доброславські депутати затвердили генеральний план селища і кодекс депутатської етики

Доброславські депутати затвердили генеральний план селища і кодекс депутатської етики

Минулої п'ятниці, 22 червня, відбулася позачергова сесія Доброславської селищної ради Лиманського району.

На ній були присутні 16 депутатів, які  затвердили генеральний план селища і надали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо встановлення меж селища, які, за словами спеціаліста з землеустрою Віктора Полозького, збільшаться вдвічі.  

Селищний голова Людмила Прокопечко наголосила на тому, що ще потрібно затвердити цей план на сесії районної ради і пройти процедуру встановлення меж, а тоді вже будуть виділятись земельні ділянки всім охочим.

Також депутати затвердили єдиний податок на 2019 рік на території селищної ради. Платники першої групи будуть сплачувати 10% від прожиткового мінімуму (160 грн на місяць), другої групи – 20% від прожиткового мінімуму (640 грн на місяць), а третя група платитиме 3% доходу (у разі сплати податку на додану вартість), 5% доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку. Депутати встановили транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень для осіб, які мають зареєстрований легковий автомобіль, з року випуску якого минуло не менше 5 років  і середня його вартість складає не менше 375 мінімальних заробітних плат.  

Депутати також затвердили кодекс депутатської етики. Згідно з ним, депутат має захищати інтереси територіальної громади та своїх виборців, керуватися інтересами і благами громади, знати закони України, Конституцію, старанно виконувати свої обов'язки, знати принципи місцевого самоврядування, залучати до управління громадою своїх виборців, взаємодіяти з  громадськими організаціями та органами самоорганізації населення. Обов'язок депутата – бути присутнім на сесійних засіданнях та брати безпосередню участь у них. Якщо депутат за поважною причиною не може відвідати сесію, то повинен про це повідомити секретаря ради чи голову комісії, до якої він входить і засідання якої теж повинен відвідувати. Депутати мають дотримуватись загальних правил поведінки та етики,  можуть виступати під час сесійного засідання лише з дозволу головуючого та з питання, яке безпосередньо розглядається.    

Крім того, доброславські депутати надали матеріальну допомогу трьом особам на лікування на загальну суму 4 тисячі гривень.

Цього ж дня депутати заслухали акт «Про результати ревізії селищного бюджету, фінансово-господарської діяльності селищної ради з 01.01.2014 року по 30.11.2017 року». Голова селищної ради Людмила Прокопечко наголосила на тому, що більшу частину коштів, які було недораховано до бюджету, в основному в 2015 році через незнання новою командою специфіки роботи селищної ради, вже погашено. Всі останні порушення мають усунути до 1 листопада цього року. Також вона пояснила, що перевірка була плановою, багатьом працівникам наклали стягнення, винесли догани, позбавили премій. Селищний голова розповіла присутнім, що внаслідок перевірки працівники селищної ради дізнались багато нового, отримали знання і тепер вона сподівається на те, що порушень в подальшому буде набагато менше.

Поділитися