16 вересня 2018 р. 11:36

Доброславські депутати розподілили бюджетні видатки і допомогли СБУ боротися із сепаратизмом

Доброславські депутати розподілили бюджетні видатки і допомогли СБУ боротися із сепаратизмом

Депутати Доброславської селищної ради 13 вересня на позачерговій сесії внесли зміни до місцевого бюджету. 

Відповідно до цих змін, з селищного бюджету витратили на поточний ремонт дорожнього покриття вулиць Садової, Ветеринарної та Першотравневої 200 тисяч гривень, ще 295 тисяч - на реконструкцію баскетбольно-волейбольного майданчика та бігової доріжки у селі Вовківському, капітальний ремонт тротуарної доріжки на дитячому майданчику по вулиці Шевченка обійшовся бюджету в 219 тисяч гривень, 36 тисяч пішло на нанесення дорожньої розмітки.

Крім того, з районного бюджету виділили 245 тисяч гривень на встановлення системи відводу дощової води біля п'ятиповерхівки по вулиці Центральній у Доброславі. На минулій сесії, яка пройшла 4 вересня, депутати виділили ще 26 тисяч гривень з місцевого бюджету на ці ж потреби.

З місцевого бюджету також виділили 34 тисячі гривень КП «Доброслав» для виготовлення проекту по водозабезпеченню з міста Одеси через Іванове, Першотравневе до Доброслава і 129 тисяч - на виготовлення проекту землеустрою для встановлення водонапірної станції в селі Іванове.

З районного бюджету виділили 310 тисяч гривень для придбання житла дитині-сироті, яка проживає на території Доброславської селищної ради.

На цій же сесії депутати проголосували за програму по зміцненню законності, безпеки та порядку на території селища. Депутат Геннадій Середа повідомив, що Служба безпеки України просить виділити з місцевого бюджету 200 тисяч гривень для ефективного здійснення ними обов'язків (попередження терактів, злочинів терористичного характеру та інше). Для цього співробітникам СБУ необхідно мати паливно-мастильні матеріали, камери відеоспостереження та інші матеріально-технічні засоби. За даними СБУ, на території Лиманського району відмічається тенденція до зростання потоків нелегальної міграції, кількості спроб прихованого ввезення вогнепальної зброї, боєприпасів та наркотичних речовин. Крім того, на території держави в цілому зберігається складна внутрішньополітична ситуація у зв'язку з військовими діями. Голова селищної ради Людмила Прокопечко повідомила, що керівник місцевого СБУ часто приїздить у селищну раду, щоб дізнатись про прояви сепаратизму та про проросійські настрої серед населення.

У зв'язку з цим виступив депутат селищної ради Віктор Моргун, який повідомив, що районна газета «Слава хлібороба» є однією з загроз проросійського впливу на настрої громадян нашого району. В газеті друкуються статті професора Олексія Черниша, який намагається формувати комплекс неповноцінності в українців та доводить, що «Росія над нами». За його словами, у зв'язку з цим він звернувся до редактора газети Афанасія Гайдаржі, який підтримав цю думку Черниша і погодився, що українці "меншовартісні і за все мають дякувати Росії". Депутати (зокрема, Анатолій Голубович) порадили колезі звернутися до СБУ. Голова селищної ради, у свою чергу, повідомила, що не читає цієї газети і тому попросила принести їй почитати.

Також Людмила Прокопечко зауважила, що для Доброславської селищної ради сума у 200 тисяч гривень є завеликою. Зрештою депутати вирішили до кінця року виділити на потреби СБУ 25 тис. грн, у 2019 році, за можливості, спрямувати на це ще 100 тисяч.

Наприкінці сесії селищний голова звернулася до депутатів, щоб надавали свої пропозиції по формуванню бюджету, аби не було запізно.

Поділитися