21 вересня 2018 р. 09:45

Депутати Білгород-Дністровської міськради поскаржилися на проблеми при підготовці до сесій

Депутати Білгород-Дністровської міськради поскаржилися на проблеми при підготовці до сесій

Кілька депутатів Білгород-Дністровської міської ради після 39-ї сесії вирішили зібрати прес-конференцію, де розповіли про проблеми при підготовці засідань. 

Чотири обранці: Ольга Ціпуленко, Андрій Кріштопов («Опозиційний блок»), Денис Кімінчіджі, Юлія Федорова (позафракційні) поскаржилися на те, що в одному проекті рішення може бути десь 20-30 питань, які подаються по суті «пакетом».

«Ми хочемо поговорити про те, як відбувалася підготовка до 39-ї сесії Білгород-Дністровської міської ради: як готуються документи, виносяться проекти рішень, а також про питання, які бурхливо обговорюються в соціальних мережах та виконкомі: аукціони та підтримка юнацької спортивної школи», - заявила Ольга Ціпуленко

За словами Юлія Федорової, ключовою перепоною у роботі з проектом правок до  бюджету став не стільки обсягм самого документу, скільки невідповідність та суперечливість цифр. Крім того, депутатка акцентувала увагу присутніх на тому, що в тексті першого варіанту меморандуму про партнерство між виконавчим комітетом Білгород-Дністровської міської ради та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй було допущено ряд серйозних помилок. Наприклад, згідно з меморандумом, "Білгород-Дністровськ" в подальшому тексті договору мав називатись Мелітополь. І це попри те, що офіційна назва міста - Білгород-Дністровський.

Денис Кімінчіджі вирішив повернути розмову до розгляду процесу голосування на минулій сесії. Йдеться про те, що більшість депутатського корпусу відмовилась підтримувати правки до міського бюджету на 2018 рік, зокрема про виділення дитячій юнацькій спортивний школі 25 тис. грн на придбання матів. За словами депутата, ніхто не звертався безпосередньо до профільної бюджетної комісії стосовно виділення цих грошей. Крім того, це робиться точково і не має ніякої систематичності. Більше того, депутатам не зрозуміло, скільки відповідного спортобладнання можна купити за 25 тис. грн і скільки матів взагалі треба. 

Ольга Ціпуленко також зауважила, що депутатським корпусом весною розглядалась програма допомоги спорту м. Білгород-Дністровського. Однак Юлія Федорова поправила колегу, програма ця так і не була прийнята у зв’язку із тим, що було зроблено дуже багато правок в  ході сесії, тож міський голова Алла Гінак відправила цю програму на доопрацювання. Однак з того часу  вона так і не виносилась на розгляд.

Що ж стосується продажу комунальної власності, то на думку  депутат Андрія Кріштопова були застосовані максимальні фактори для зменшення вартості об’єктів комунальної власності. Всі об’єкти знаходяться у різному стані, а їх головною проблемою є оформлення земельних ділянок під спорудами, які необхідні для укладання договору з РЕМ. Також додаткових складнощів має додавати згода сусідів на використання об’єкта за конкретним цільовим призначенням. 

«На сьогоднішній день виникає питання, для кого за заниженими цінами проведено оцінку об’єктів, які виставляються на аукціон?» - підсумував Андрій Кріштопов.

Денис Кімінчіджі додав також, що з семи подібних проектів рішень минулої сесії було спеціально провалено шість і прийнято лише одне, саме для того, щоб подивитися, яким чином проводитиметься аукціон і хто у ньому візьме участь. На думку депутата, всі об’єкти, по яких планувався аукціон, це ніщо інше як спроба розпродати землю в центрі міста «потрібним людям». Депутата непокоїть можливість штучного створення подібних об’єктів комунальної власності через реорганізацію старих комунальних закладів, як то сталося з дитячою лікарнею, чиє приміщення, на думку депутата, спробують продати вже за кілька років.

«Земельний ресурс - це ресурс, який не відновлюється сам по собі, саме тому депутатський корпус настільки обережно підходить до питань аукціонів», - зауважив він.

Нагадаємо, в липні на сайті міської ради Білгорода-Дністровського Одеської області з'явилися сім розпоряджень міського голови про скасування рішень міської ради, які стосувалися зниження надбавок її заступникам, відставки з поста секретаря міської ради Олександра Єрошенка та ряду інших.

До того протистояння опозиції і мера вже кілька місяців перебувало в гострій фазі. У червні мер навіть зібралася у відставку, проте залишилася на посаді.

Поділитися