01 серпня 2017 р. 03:00

Сесія Роздільнянської райради: суд відмінив два рішення депутатів, а освітяни і діячі культури обурені перевірками ради

Сесія Роздільнянської райради: суд відмінив два рішення депутатів, а освітяни і діячі культури обурені перевірками ради

За рішенням суду звільнений райрадою головний лікар Роздільнянської районної лікарні Ігор Бичков поновлений на посаді з відшкодуванням збитків і виплатою заробітної платні за весь період

Судова інстанція відмінила два рішення Роздільнянської районної ради. Так, за рішенням суду, звільнений райрадою головний лікар Роздільнянської районної лікарні Ігор Бичков поновлений на посаді з відшкодуванням збитків і виплатою заробітної платні за весь період. Крім того, суд скасував рішення райради про передачу установ охорони здоров’я у власність районної ради.

Як передає кореспондент ІзбірКому, про ці факти повідомила депутатам районної ради на пленарному засіданні ХХ сесії Наталя Бараненко, нещодавно призначена головою Роздільнянської РДА. Представлена головою райрди Феліксом Сігалом як новий очільник РДА, Наталя Бараненко вийшла до трибуни на початку засідання, закликала депутатів до співпраці та ефективного діалогу. І наголосила: «Я тут надовго», - на що голова райради відповів: «Це ми ще побачимо», - а депутат від партії «Довіряй ділам» Сергій Маслов додав: «Ми вже таких бачили і якщо що - знаємо, як боротись».

На пленарному засіданні були присутні 24 депутати з 34, але зал, що розрахований на 70 місць, виявився повним: близько десятка охоронців, представники апарату райради, начальники відділів РДА, голови селищних рад (а деякі — навіть з депутатами).

Незважаючи на те, що навіть на сайті райради всі проекти не публікуються, 53 питання депутати розглянули досить швидко — за неповні 3 години. Проекти були роздані на руки на початку засідання, ознайомитися з ними депутати просто не могли так швидко, тому більшість рішень прийняли за порадою Фелікса Сігала:

«Комісія працювала, ми їм довіряємо, тому давайте проголосуємо».

Навіть до трибуни не виходили більшість з тих, хто були зазначені у порядку денному як доповідачі.

Обговорення у залі виникало лише щодо деяких питань. Наприклад, передачу міській раді котельні, яка забезпечує теплом не лише багатоповерхівки з мешканцями, що вирішили перейти на індивідуальне опалення, а й районну лікарню. Керівник КП «Роздільнатеплокомуненерго» В’ячеслав Земський завірив присутніх, що така передача узгоджена з міським головою Валерієм Шовкалюком. Обговорили і звіт Василя Писаренка, керівника районного КП «Роздільнянське джерело», який так і не зміг повідомити депутатам інформацію про доходи підприємства, яке очолює.

Наполегливо пройшли до трибуни, попри заперечення Фелікса Сігала, директор Школи мистецтв Роман Гімбра і начальник відділу культури РДА Наталя Пояцика. Після влаштованих райрадою перевірок господарської діяльності спеціалісти райради вирішили скоротити штат працівників у Школі мистецтв, бібліотеках та будинках культури. А робота директора Школи мистецтв, який не працює ще й року, була визнана ними незадовільною (згідно з проектом рішення). Правда, голова райради потім сказав, що це помилка - незадовільною визнана господарська робота закладу, а не директора.

Про безпідставні рішення обурено говорила з трибуни Наталя Пояцика, наголошуючи на тому, що якість роботи закладів культури працівники райради перевірити не можуть через відсутність спеціалістів.

Схожі претензії мала і начальник відділу освіти Наталя Красножон: працівниками райради перевірені 8 шкіл, начальника відділу освіти до складу комісії не ввели, тож, на її думку, незрозуміло, які висновки можуть робити неспеціалісти.

Наприкінці засідання на трибуну вийшов заступник командира Одеського батальйону територіальної оборони Валерій Прявінов, який подякував райраді та адміністрації району за добре організовані умови проведення навчань, що відбулися нещодавно. Також він повідомив про конфлікт, який відбувся під час їх проведення: на блок-посту був зупинений легковий автомобіль, з нього вийшов громадянин, який почав лаятися, ображати вартових, а згодом навіть дістав пістолет і почав ним розмахувати з погрозами. Тим громадянином виявився екс-глава Роздільнянської РДА Василь Петров, щодо якого тепер відкрили кримінальне впровадження. Валерій Прявінов наголосив на тому, що на військових нікому не дозволять підвищувати голос, а не те що піднімати зброю.

З усіх питань, які були зазначені у порядку денному, рішення прийняти не вдалося, п'ять проектів не підтримали через брак голосів. Та голова райради пообіцяв скликати додаткову сесію протягом тижня — щоб вирішити конфлікт з депутатами Степанівської сільради щодо коштів на школу і низку інших питань.

Поділитися