24 червня 2017 р. 03:00

Роздільнянська міськрада виділила 394 тисячі гривень на допомогу містянам, що підключають індівідуальне опалення

Роздільнянська міськрада виділила 394 тисячі гривень на допомогу містянам, що підключають індівідуальне опалення

Рішення про відключення 15 багатоквартирних будинків від системи централізованого опалення в місті Роздільна було прийнято міськвиконкомом іще наприкінці травня

Роздільнянська міська рада виділила кошти у сумі 394 тисяч гривень на допомогу квартировласникам, які встановлюватимуть індивідуальне опалення. 

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, допомога, в першу чергу, призначена на облаштування індивідуального опалення власникам квартир з числа соціально вразливих верств населення, сім’я та громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Рішення про відключення 15 багатоквартирних будинків від системи централізованого опалення в місті Роздільна було прийнято міськвиконкомом іще наприкінці травня. А кошти на допомогу були виділені на пленарному засіданні XVII сесії міської ради, яке пройшло у червні.

Як прокоментувала виділення коштів головний бухгалтер міськради Ольга Босюк: на 196 тисяч гривень будуть закуплені газові котли, а іще 196 тисяч в якості матеріальної допомоги будуть видані тим власникам квартир, які вирішать облаштовувати житло не газовим, а електричним устаткуванням.

Для отримання допомоги мешканці багатоквартирних будинків повинні будуть надати у міськраду пакет документів, що підтверджуватимуть їхню неспроможність зробити все за власний кошт до початку опалювального сезону. Повний перелік документів розміщений на офіційному сайті міськради і був надрукований у районній газеті «Вперед». Заяви мешканців про надання матеріальної допомоги будуть розглянуті на засіданні постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, підтримки культури та спорту з подальшим прийняттям рішення, затвердженого міською радою.

Квартир, що підлягають переоблаштуванню — 130. Зрозуміло, що виділених коштів не вистачить на всіх. Та як запевняє секретар міськради Олександр Ісаєв, при наявності обґрунтованих заяв і вагомих аргументів додаткові кошти міська рада знайде. 

Нагадаємо: у травні Роздільнянська районна рада намагалася прийняти рішення про припинення надання послуг теплопостачання жителям міста комунальним підприємством «Роздільнатеплокомуненерго», однак депутатам не вистачило голосів. 

Поділитися