31 липня 2017 р. 03:00

Роздільна до кінця року витратить на благоустрій 13 мільйонів гривень

Роздільна до кінця року витратить на благоустрій 13 мільйонів гривень

Таке рішення ухвалено депутатами на сесії міськради

Один мільйон з державного бюджету на вирішення проблем з водопостачанням, а ще  12 мільйонів з міського — на виконання Програми благоустрою - вирішили витратити у 2017 році депутати Роздільнянської міської ради. 

Таке рішення прийняли депутати на XVIІІ сесії міської ради, - повідомляє ІзбірКом.

З цих коштів майже 3 мільйони витратять на утримання належного стану доріг, 635 тисяч гривень - на освітлення вулиць, а ще 100 тисяч - на ремонт насоса в с. Степанівка, що забезпечує водою роздільнянців, та на реконструкцію станції третього підйому.

Виконувати ці роботи потрібно невідкладно, адже воду мешканці міста отримують напряму — вона не проходить очищення і знезараження, бо очисних споруд немає. І хоч міський голова Валерій Шовкалюк разом з керівником КП «Роздільнаводоканал» Геннадієм Кінашем запевняють, що кожні 10 днів спеціалісти роблять аналіз води і претензій до води немає,  станція третього підйому допомогла би вирішити декілька проблем відразу.

Виконання більшості завдань з виконання Програми благоустрою покладено на єдине підприємство міськради  — КП «Роздільнаводоканал»: працівники і водогін ремонтують, і клумби у місті висаджують, і дорожні знаки встановлюють, і вулиці метуть, і сміття вивозять. Підприємство, звіт про роботу якого заслухали на пленарному засіданні депутати, минулого року принесло у міський бюджет 160 тисяч гривень прибутку.

Після звіту Геннадія Кінаша депутати  запропонували на наступну сесію запросити представників РЕМ для висвітлення проблем у господарській діяльності.

«Ми 3 дні робимо освітлення на вулиці, а потім 3 місяці чекаємо, поки РЕМ підключить», - зауважив міський голова.

А звіт  «Роздільнаводоканалу» був депутатами схвалений одностайно.

Нагадаємо, роздільнянські депутати виділили півмільйона гривень на забезпечення житлом дітей-сиріт.

Поділитися