16 серпня 2017 р. 03:00

П'ять депутатів Доброславської селищної ради пропустили більше половини сесійних засідань

П'ять депутатів Доброславської селищної ради пропустили більше половини сесійних засідань

Найбільш дисциплінованими депутатами є працівники селищної ради

На офіційній сторінці Доброславської селищної ради оприлюднено 20 протоколів поіменного голосування депутатів  селищної ради 7 скликання. ІзбірКом проаналізував відвідуваність сесій депутатами відповідно до протоколів. Зазначимо, що всього з початку скликання відбулося 27 сесій, однак протоколи, відповідно до змін у законодавстві, почали публікувати лише з 2016 року.

Так, згідно з даними офіційного порталу, більше всього пропусків сесій має депутат Олена Золотарьова (обрана від вулиці Шевченка смт Доброслав). Вона пропустила 14 сесійних засідань (підрахунки велися відповідно до даних 20 оприлюднених протоколів), а це 70%. 

По 13 пленарних засідань (65%) не відвідали: Алла Витичак (обрана від села Вовківське) та Любов Цуркан (с. Шевченків Кут).

Вадима Тимошенка (с. Зоринове) та Анатолія Моряка (частина вулиці Мічуріна в Доброславі) не було на 11 засіданнях (55%).

Половину сесійних засідань (10) пропустив Геннадій Середа (представник вулиць Ювілейна, Тіниста, Піонерська, 40-річчя Визволення в Доброславі).

Менше половини засідань пропустив Сергій Бутрим - 9 із 20(45%). Вячеслав Семенюк не відвідав 8 сесійних засідань (40%).

6 (30%) сесійних засідань пройшли без депутата Анатолія Голубовича. Одну четверту засідань не відвідали Віктор МогилевськийОлена Охременко, Олександр Іванов. На 4 (20%) сесійних засіданнях була відсутня Любов Максименко.      

По 3 (15%) сесійні засідання пропустили: Павло Сочесло, Юрій Тріфонов, Віктор Моргун, Василь Конів, Валентина Рєзнік.

На двох (10%) засіданнях були відсутніми Роман Бондаренко, Світлана Літовченко та Тетяна Чабан.

Одне засідання (5%) пройшло без Олени Бобурчак.

Найбільш дисциплінованими депутатами є працівники селищної ради, вони присутні на всіх сесійних засіданнях: Оксана Волощук (секретар селищної ради), Максим Калюжний (заступник голови селищної ради), Віктор Полозький (спеціаліст селищної ради з земельних питань). Також постійно присутня на сесіях та голосує голова селищної ради Людмила Прокопечко.

Нагадаємо, що, відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 20 п.3, «депутат місцевої ради зобов'язаний бути присутнім на пленарних засіданнях ради, засіданнях постійних комісій та інших органів ради, до складу яких він входить».

Крім того, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» - ст 49, п.4 та статтею 46 «Регламенту роботи Комінтернівської селищної ради», який ухвалено рішенням сесії Комінтернівської селищної ради (колишня назва Доброслава) №10 від 17 листопада 2015 року передбачено, що «депутат зобов'язаний брати участь у роботi сесiй ради, засiдань постiйної та iнших комiсiй ради, до складу яких його обрано. Депутат зобов'язаний зареєструватися i бути присутнiм на засiданнi селищної ради та її органiв, до яких його обрано. Депутат не може не брати участi у голосуваннi, крiм випадкiв, коли селищна рада приймає рiшення щодо нього персонально».

А стаття 49 п.5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 47 «Регламенту роботи Комінтернівської селищної ради» передбачає наступне: «у разi пропуску засідань сесій депутатом без поважних причин протягом року бiльше половини пленарних засiдань ради або засiдань постiйної комісії, невиконання ним рiшень i доручень ради та її органiв вiдповiдна рада може звернутися до виборцiв з пропозицiєю про вiдкликання такого депутата у встановленому законом порядку». 

Поділитися