29 жовтня 2017 р. 15:29

Доброславські депутати дали старт програмі будівництва водогону до селища

Доброславські депутати дали старт програмі будівництва водогону до селища

У проекті братимуть участь п'ять сторін

Цього тижня депутати Доброславської селищної ради підтримали Меморандум під назвою «Про наміри та співробітництво». Як пояснив депутатам керівник апарату, керуючий справами Лиманської районної ради Володимир Гапоненко, п'яти сторонам необхідно підписати Меморандум з метою будівництва водогону Одеса-Іванове-Першотравневе-Доброслав: Лиманській районній раді, Лиманській районній державній адміністрації, Красносільській сільській раді, Першотравневій сільській раді та Доброславській селищній раді. 

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, проект по будівництву великого водогону розроблено ще в 2007 році, його замовником виступило комунальне підприємство «Комінтернівське». Інші сторони на той час не мали права звертатися з пропозиціями про фінансування, але коштів для будівництва цього водогону на той час не було. Для реалізації цього проекту потрібні кошти, тому, як пояснив керівник апарату районної ради, районній владі в особі ради та РДА необхідно звернутися до Міністерства регіонального розвитку, щоб залучити міжнародні фінансові інвестиції. Він повідомив, що вже є європейські країни, які зацікавлені в наданні такої допомоги. Наприклад, представники Естонії вже відвідували Лиманський район і обіцяли допомогти, тим більше, що у них є досвід впровадження таких проектів.

Водночас той проект, що був розроблений в 2007 році, необхідно переробити.

Кошти виділятимуться з різних джерел: інвестиції, державний бюджет, районний бюджет та бюджети місцевих селищних рад, які візьмуть участь у будівництві водогону.

У Меморандумі встановлено дольову участь всіх зацікавлених сторін:

І черга – село Іванове – 710 метрів кубічних на добу використання води, що складає 14% від загального обсягу;
ІІ черга – село Першотравневе – 1235 метрів кубічних на добу використання води, що складає 24% від загального обсягу;
ІІІ черга – селище Доброслав – 1999 кубічних метрів на добу використання води, що складає  40 % від зального обсягу і резервна потужність - 1114,3 кубічних метрів на добу використання води, що складає 22% від загального обсягу.

Зазначимо, що мешканці Доброслава користуються питною водою, яку добувають з артезіанських свердловин, але перебої з водопостачанням є однією зі старих проблем населеного пункту.

Поділитися