30 червня 2017 р. 03:00

Депутати Роздільнянськї міської ради надто повільно виконують партійні обіцянки

Депутати Роздільнянськї міської ради надто повільно виконують партійні обіцянки

Програма роздільнянського міського голови, в якій всього 14 пунктів, виконується активніше, ніж програми шести партій, які увійшли до складу міської ради

Тільки 6 із 89 рішень червневої сесії Роздільнянської міської ради мають безпосередній зв’язок із передвиборчими програмними обіцянками.

Депутати на пленарному засіданні XVII сесії Роздільнянської міської ради затвердили кошти на реконструкцію водопроводу на двох вулицях міста (вулиці Григорія Кірпи і Ярослава Мудрого) – 105 тисяч гривень, що відповідає пункту передвиборчої програми представників партії «Оновлення застарілої інфраструктури ЖКГ».

І 5 рішень можуть проілюструвати виконання передвиборчої програми міського голови.

Депутати на XVII сесії прийняли рішення відкрити 1 вересня 2017 року іще дві групи із 12-годинним перебуванням дітей у дитячому садку «Оленка». Таке рішення прийняли депутати на пленарному засіданні XVII сесії міської ради, яке відбулося у червні. Для цього приміщення для двох груп відремонтували — за рахунок субвенції обласної ради у 2016 році в сумі 599 тисяч гривень. Устаткування для груп і меблювання буде придбано за рахунок міського бюджету, на що вже виділено 305 тисяч гривень. Рішення відповідає пункту програми мера «Розширення мережі дошкільної освіти шляхом відновлення роботи нефункціонуючих груп дошкільного закладу №6 «Оленка».

Депутати у червні внесли зміни у міську «Програму сприяння соціально-культурному розвитку дітей та молоді міста Роздільна на 2016-2018 роки» , збільшивши фінансування Програми у 2017 році до 333, 9 тисячі гривень. 15 тисяч гривень планується витратити на проведення міських культурних та благодійних заходів, присвячених загальнодержавним святам та визначним регіональним подіям та подіям місцевого значення. 49 тисяч гривень — на організацію поїздок з метою відвідування музеїв, виставок, концертів та театральних вистав для дітей та молоді міста Роздільна, а іще 21 тисяча гривень — на відзначення щорічною стипендією Роздільнянської міської ради обдарованих учнів шкіл.

Тоді ж депутати вирішили організувати поїздку 300 талановитих дітей Роздільної на екскурсію та до кінотеатру, а ще 14 школярів отримають стипендію 1,5 тисячі гривень від міської ради — на 500 грн більшу, ніж в минулому році. Обидва рішення ілюструють передвиборчу обіцянку Валерія Шовкалюка «Втілювати місцеві програми пропаганди здорового способу життя і підтримки талановитої міської молоді».

До виконання пункту мерської передвиборчої програми «Покращення життя і надання матеріально допомоги незахищеним верствам населення» можна віднести іще 2 рішення XVII сесії Роздільнянської міської ради. Перше —депутати виділили кошти у сумі 394 тисяч гривень на допомогу квартировласникам, які встановлюватимуть індивідуальне опалення. Допомога, в першу чергу, призначена на облаштування індивідуального опалення власникам квартир з числа соціально вразливих верств населення, сім’я та громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах. А друге — виділили 13 тисяч гривень матеріальної допомоги містянам, які її потребували.

Таким чином, можна говорити, що програма роздільнянського міського голови, в якій всього 14 пунктів, виконується активніше, ніж програми шести партій, які увійшли до складу міської ради.

 

Поділитися