05 листопада 2017 р. 20:04

Депутати Лиманської райради рекомендували колезі не голосувати через зайняття ним посади голови РДА

Депутати Лиманської райради рекомендували колезі не голосувати через зайняття ним посади голови РДА

Депутати районної ради вирішили, що Сергій Ільченко поки що не голосуватиме

Голова Лиманської районної виборчої комісії Анатолій Мирончак під час позачергової сесії районної ради озвучив постанову районної виборчої комісії від 19 жовтня «Про неможливість зайняття посади голови Білгород-Дністровської районної державної адміністрації і виконувати обов'язки депутата Лиманської районної ради Сергієм Ільченком" (член фракції «Відродження»). Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, голова райТВК попросив депутатський корпус проголосувати за дане рішення, але депутати його не підтримали, розпочалася гаряча дискусія.

Сам Сергій Ільченко намагався довести присутнім, що він має право суміщати посаду голови райдержадміністрації та депутатську роботу, а виведення зі складу депутатів районної ради обмежує його права. Він також повідомив, що у зв'язку з цим подав до суду і попросив дочекатися рішення. Натомість його однопартійці (депутати від політичної партії «Відродження») Тетяна Китайська та Сергій Кривенко наполягали на виведенні його зі складу депутатів. Тетяна Китайська говорила про те, що в даному випадку ніякого депутатського голосування не потрібно, а таке рішення приймається протокольно. Сергій Ільченко знову взяв слово і сказав, що для нього є великою честю бути лиманським депутатом і мати змогу вирішувати необхідні питання для односельців. На його думку, він багато зробив корисного для мешканців села Фонтанка, виконуючи свої депутатські повноваження. Після його виступу взяв слово Віталій Громлюк (депутат від Народної партії) і, звертаючись до Сергія Ільченка, сказав, що знає, як багато часу, сил і енергії забирає робота голови райдержадміністрації, бо сам багато років працював на цій посаді. Тому порадив Сергію Ільченку зосередитись на цій відповідальній роботі.

«Робота депутата теж вимагає зосередження та витрати часу. Тим більше, що Білгород-Дністровський район знаходиться за 150 кілометрів від Лиманського», - наголошував Віталій Громлюк. 

До дискусії долучилась Лариса Бикова (депутат від фракції «Довіряй ділам») і повідомила, що є правова колізія. З одного боку,  є рішення виборчої комісії, яке потрібно прийняти протокольно, але Сергій Ільченко має право це рішення оскаржити, тоді як  окреме рішення депутати приймати не повинні. Водночас, за її словами, до рішення суду Сергій Ільченко не має права голосувати. Тоді голова районної ради Геннадій Тефтул підсумував:

"Щоб ми не заходили в правову колізію, нехай депутат Ільченко до рішення суду не голосує».

На цьому і зупинились. Сергій Ільченко в цей день, 1 листопада, не голосував.

Нагадаємо, нещодавно депутати Лиманської райради надали в оренду землю на узбережжі в оренду за невисоку ціну.

Поділитися