01 лютого 2024 р. 20:50

8000 доларів за довідку: в Одесі затримали завідувачку поліклініки

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

В Одесі завідувачку консультативного поліклінічного відділення одного з інститутів Національної академії наук України звинуватили у корупції та оголосили підозру.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За версією слідства, лікарка обіцяла військовозобов’язаному за винагороду оформити виписку про стан здоров’я та подальшу подачу і узгодження в МСЕК інвалідності другої групи. Надалі це дозволило б чоловікові отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Медпрацівницю затримали у службовому кабінеті після передачі їй 8 тисячі доларів США неправомірних коштів. При цьому ще 200 доларів США вона одержала на попередній зустрічі як завдаток. Медикині оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди.

(Фото: Одеська обласна прокуратура/ Колаж Інтент)

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу жінці  та відсторонення від займаної посади.

Сьогодні стало відомо про затримання афериста, який видавав себе за діючого співробітника СБУ.

Чоловік представлявся контррозвідником і пропонував за гроші фейкове працевлаштування в одному із обласних управлінь української спецслужби. Однак після одержання грошей від "кандидата" шахрай обривав з ним зв'язок і зникав у пошуках нової жертви.

Раніше в Одеській області нейтралізували чергову схему заробітку на чоловіках призовного віку. До схеми причетні підприємець, двоє правоохоронців та місцевий житель.

Також поліцейські та прикордонники затримали в Одеській області молодого чоловіка, якого підозрюють у спробі вивезти до Молдови чотирьох чоловіків, яких своєю чергою підозрюють у спробі уникнути мобілізації.

Ірина Глухова

Поділитися