25 липня 2022 р. 14:00

За п’ять місяців повномасштабної війни в Україні загинули 37 медійників

Фото: НСЖУ, Сергій Шевченко

(Фото: НСЖУ, Сергій Шевченко)

За 151 добу повномасштабної російської агресії проти України окупанти вбили 37 медійників.

Як зазначають в Національній спілці журналістів України, серед загиблих – вісім журналістів, які виконували професійні обов’язки, 12 медійників – цивільні жертви та 17 представників засобів масової інформації, які мобілізувалися для захисту України у лавах Сил оборони України. 

Як підрахували в НСЖУ, кожні чотири дні від російської війни в Україні гинув журналіст, а останньою жертвою російського агресора став автор матеріалів та редактор новин видання "InfoCar" Микола Рачок, який загинув у бою із "вагнерівцями" 21 липня.

"Українські журналісти – це передусім українські громадяни. Тому, прагнучи захистити Батьківщину, багато медійників залишили ручку і блокнот і взяли до рук зброю. НСЖУ висловлює велику шану таким нашим колегам. Інші продовжують боротьбу із ворогом на інформаційному фронті – як в тилу, так і на передовій. На жаль, у цій війні, розв’язаній російським агресором, чимало безневинних жертв. Кожен із них назавжди залишиться в пам’яті колег, друзів, усіх українців", – наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

На початку липня Національна спілка журналістів України започаткувала Фонд підтримки українських медіа. Він покликаний сприяти економічному розвиткові медіа різних масштабів і напрямків.

У червні генеральний директор видавництва "Бліц-інформ" та шеф-редактор журналу "Бізнес" Володимир Чеповий зник безвісти під час бою з російськими загарбниками, однак спочатку у медіа поширилася інформація, що видавець загинув. 

Раніше Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися