24 жовтня 2022 р. 09:29

Вперше в Україні проведуть національний тест з медіаграмотності

Ілюстрація: Детектор медіа

(Ілюстрація: Детектор медіа)

Фільтр, національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України, проведе національний тест з медіаграмотності. 

Як повідомляють на сайті Фільтра, до участі запрошені всі українці.

Тож кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду. Тест можна буде пройти онлайн лише один день, 27 жовтня (четвер) за посиланням, яке буде опубліковано на сайті Фільтра. Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту - об 11:00, 15:00, 19:00.  

Кожен учасник отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки - планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі тощо.

Національний тест з медіаграмотності - це частина заходів від Фільтра, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкують у всьому світі 24 - 30 жовтня.

"У лютому 2022 року, незадовго до повномасштабної війни, Фільтр уже організовував національний урок медіаграмотності у партнерстві з МОН. Цей урок значно підвищив рівень зацікавленості темою медіаграмотності серед освітян України, а також залучив до онлайн-платформи Фільтра 100 тисяч вчителів. Сподіваємось, що національний тест з медіаграмотності користуватиметься таким же інтересом серед українців", - розповідає керівниця проєкту Фільтр Валерія Ковтун.

За її словами, команда Фільтра вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни. 

Зазначимо, що ІзбірКом внесли до переліку місцевих інформаційних каналів, яким можна довіряти в Одеській області, складеному за версією проєкта "Фільтр. Національний проєкт з медіаграмотності".

Наприкінці березня 2021 року ІзбірКом та Одеська обласна організація "Комітет виборців України" презентували навчально-практичний посібник "Ворожі інформаційні операції: нові виміри, нові виклики, нові медіа" для студентів факультетів журналістики.

Також, минулого року, Міністерство освіти і науки повідомляло про те, що працює над включенням курсів з медіаграмотності до базових освітніх програм.

Поділитися