18 січня 2022 р. 11:08

У Ренійської громади з'явився власний офіційний сайт

У Ренійської громади з'явився власний офіційний сайт

Ренійська міська рада повідомила на офіційному сайті про те, що сайт Ренійської громади змінює адресу. Як повідомляє кореспондент ІзбірКома, оновлену ​​версію сайту пропонують переглядати за посиланням.

Зазначимо, що до проведення завершального етапу адміністративно-територіальної реформи в інформаційному полі Ренійського району працювали три офіційні сайти. Один висвітлював роботу Ренійської районної ради, другий – Ренійської райдержадміністрації та третій – Ренійської міської ради. До початку 2021 року перші два практично припинили свою роботу, офіційний сайт міськради перейняв на себе їхні функції. При цьому він технічно і морально застарів, а, головне, його назва не відповідала виконуваним функціям. Це й спричинило створення нового інформаційного ресурсу – сайту об'єднаної громади.

Сайт Ренійської міської громади дублює всі основні розділи сайту міськради, з чого можна зробити висновок, що згодом він замінить останній. Але поки що обидва інформаційні майданчики продовжують працювати паралельно.

Так, інформація про проведення 14 лютого 2022 року засідання виконавчого комітету Ренійської міськради опублікована лише на сайті громади. А оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад директорів комунальних установ "Публічна бібліотека Ренійської міськради" та "Історико-краєзнавчий музей Ренійської міськради" і інформація про початок формування конкурсної комісії опубліковані лише на сайті міської ради.

Таку ситуацію в мерії пояснюють ​​тим, що на сайт громади необхідно перемістити великий обсяг інформації з сайту міської ради. Для прикладу: проєкти рішень виконкому міськради та її вже прийняті рішення за 2015, 2016, 2018, 2019, 2020 та 2021 роки доступні на сайті громади. Чого не можна сказати про рішення Ренійської міськради, прийняті за попередні шість років, які вже не доступні на сайті міськради, але ще не доступні на сайті громади.

Нагадаємо, сайти Кабінету Міністрів України, кількох міністерств та портал "Дія" вночі з 13 на 14 січня атакували невідомі хакери, через що ресурси наразі тимчасово не працювали. Роботу цих сайтів відновили, хоча не всіх. Станом на 17 січня за даними СБУ повноцінно запрацювали 95% постраждалих ресурсів.   

А також ренійські депутати погодились стати партнерами міжнародного проєкту.

Поділитися