22 березня 2022 р. 12:26

В Одеській військовій адміністрації спростували фейк про використання лікарень та шкіл

В Одеській військовій адміністрації спростували фейк про використання лікарень та шкіл

Одеська обласна військова адміністрація попередила жителів регіону про те, що у ворожих телеграм-каналах розповсюджується фейкова "виписка" начебто з розпорядження №101 від 16 березня начальника Одеської ОВА Максима Марченка про організацію оборони.

Зокрема сам Максим Марченко зазначив, що такого розпорядження взагалі не підписував.

«Звертаю вашу увагу на те, що зараз в декотрих телеграм-каналах, що розповсюджують ворожу інформаційну пропаганду та особливо в російських засобах масової інформації, розповсюджується фейкова виписка з розпорядження №101 від 16.03.22 начальника Одеської ОВА Максима Марченка про організацію оборони. Жодного подібного розпорядження я не видавав і не підписував! Усі офіційні розпорядження ми публікуємо на нашому офіційному сайті та оперативно повідомляємо про них на офіційній сторінці у Facebook. Ця інформація створена і розповсюджується російським ворогом силами своїх підрозділів інформаційно-психологічних операцій (ІПСО). Подібні спроби створення фейкових новин мають на меті сіяти паніку та зламати спротив українців російським агресорам і окупантам. Прохання користуватись лише перевіреними джерелами інформації та не вірити фейковими новинами ворожих російських ЗМІ», - зазначив він.

Йдеться про нібито наказ виписувати з лікарень Одеси пацієнтів для розміщення там опорних пунктів уявних націоналістів та складів боєприпасів. Про таке також повідомляло російське агентство ТАСС з посиланням на міністерство оборони країни-агресора.   

Зазначимо, що інформаційні операції агресора вже не вперше спотворюють факти для виправдання своїх воєнних злочинів. Так, раніше повідомили про фальшиві військові бази в пологовому будинку та театрі в Маріуполі, ТРЦ в Києві тощо. Жодного разу інформація не відповідала дійсності, однак військам агресора це не завадило нанести ракетні удари по цим об'єктам з цивільними.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав Указ №152/2022, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану».

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися