30 вересня 2022 р. 11:59

В Одесі поліція викрила адміністраторів мережі проросійських каналів

Фото: Національна поліція

(Фото: Національна поліція)

Співробітники управління стратегічних розслідувань в місті Одеса Нацполіції та обласного управління Служби безпеки України в ході моніторингу Інтернет-мережі виявили проросійський телеграм-канал, в якому розміщувалися наслідки обстрілів дронів-камікадзе. 

Як повідомили у пресслужбі Національної поліції в Одеській області, відео з’явилося на ресурсі через кілька хвилин після влучання.

Крім того, адміністратори цього та інших  ресурсів створювали контент, який дискредитує військовослужбовців ЗСУ, виправдовує збройну агресію рф та її дії на території України. 

Співробітники Нацполіції та СБУ встановили адміністраторів каналів. За місцями їхнього мешкання правоохоронці провели невідкладні обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, формений одяг окупаційної армії та речі з ворожою та забороненою символікою.

ФОТО: Національна поліція

Під час огляду техніки були встановлені особи, які за певну винагороду надавали візуальне підтвердження наслідків ворожих ударів.

"Після проведення ряду необхідних процесуальних заходів буде надана правова оцінка діям викритих осіб. Заходи з викриття проводилися спільно з прокуратурою області", - зазначили в поліції.

Раніше співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань викрили агентурну мережу спецслужб рф в Одесі.

Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього заступника керівника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області та начальника міліції громадської безпеки Дмитра Фучеджі за обвинуваченням в організації масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.

Прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури скерували до суду два обвинувальних акти стосовно двох мешканців Ізмаїльського району за фактами колабораційної діяльності. 

Поділитися