18 червня 2022 р. 12:49

В МОН спростували фейк про збір інформації щодо випускників призовного віку

В МОН спростували фейк про збір інформації щодо випускників призовного віку

В соціальних мережах, особливо у проросійських групах, зафіксували фейковий лист, нібито підписаний заступницею Міністра освіти і науки Вірою Роговою, про доручення керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Для підробки листа був використаний бланк Міністерства, номер оригінального листа та QR-код, присвоєний системою електронного документообігу.

Однак цей лист – ФЕЙК, спрямований на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН.

У відомстві підкреслюють, що усі офіційні документи розміщуються на сайті Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, Одеська військова адміністрація спростувала фейк про холеру в регіоні. Раніше "Інфоксводоканал" також повідомляв, що інформація про нібито можливість зараження води холерою, яка почала ширитися в одеських групах Viber та Telegram не достовірна. 

Міністерство оборони російської федерації втретє за місяць заявляло про нібито збиття українського військово-транспортного літака біля Одеси.

Російські засоби масової раніше розповсюджували інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

На початку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися