23 січня 2022 р. 09:59

У “Дії” запустять сервіс для перевірки та захисту даних

У “Дії” запустять сервіс для перевірки та захисту даних

У застосунку "Дія" найближчим часом з’явиться нова послуга з кібербезпеки — "єЗахист", за допомогою якої українці зможуть дізнаватися про наявність інформації про себе в реєстрах.

Про це повідомив віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Ми вирішили запустити найближчим часом послугу "єЗахист" у додатку "Дія". Де кожен громадянин зможе дізнатися базові правила кібербезпеки, в яких реєстрах є інформація про нього", - повідомив міністр.

За його словами, наступним кроком буде запуск сервісу, за допомогою якого кожному українцю буде приходити повідомлення, коли чиновник перевіряє його дані в реєстрі.

Федоров зазначив, що інформація про злив даних "сприймається особливо гостро через інформаційну війну, яка відбувається проти України", тож у зв'язку з цим пояснив, що додаток "Дія" не зберігає персональні дані користувачів.

"Коли ви авторизуєтеся в "Дії", документи підтягуються заново, а COVID-сертифікат потрібно генерувати знову. Додатком користуються 13,7 млн українців. Порталом же користуються майже 13 млн українців. І, звичайно, кожна така новина викликає питання і тривогу", - додав Федоров.

Нагадаємо, двоє мешканців Одещини намагалися перетнути кордон із підробленими COVID-документами.

В листопаді 2021 року в Одесі також затримали фальсифікаторів COVІD-сертифікатів. 

До складу групи осіб, причетних до схеми розповсюдження фальсифікованих COVІD-сертифікатів, входили медичні працівники одного з Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста Одеси.

Поділитися