19 травня 2022 р. 09:05

Росіяни намагаються через фейки з'ясовувати позиції українських вояків на Одещині

ФОТО: telegraf.in.ua

(ФОТО: telegraf.in.ua)

Російські посадовці та пропагандисти, які розповсюджують фейкову інформацію, активізувались останнім часом щодо Одеси та Одеської області задля розвідки.

Таку думку висловив речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук

За його словами, розповсюджуючи недостовірну інформацію про розміщення озброєння чи особового складу українських захисників, наприклад, у школі, чи ще десь, ворог сподівається на активність користувачів соціальних мереж, які в бесідах між собою, обговорюючи ці фейки можуть видати справжнє розташування позицій збройних сил України.

Також Сергій Братчук зазначив, що активізація телефонних терористів, які вчора повідомили про замінування кількох адміністративних будівель та парку, також є елементом гібридної інформаційної війни. Ворог, на його думку, намагається таким чином посіяти паніку.

До речі ніякої вибухівки чи вибухонебезпечних предметів правоохоронці не знайшли.    

Нагадаємо, російські засоби масової днями почали розповсюджувати інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. Так, напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Напередодні річниці подій 2 травня в Одесі в рф поширювали фейк про Одесу – нібито 2 травня 2014 року до трагедії в центрі міста були причетні спецслужби Ізраїлю.

А в березні та квітні кілька разів стверджували, що українські військові розміщують зброю та бійців в лікарнях та школах. 

Поділитися