08 серпня 2022 р. 18:25

Росіяни фейкують про евакуацію населення Одещини

Росіяни фейкують про евакуацію населення Одещини

Пропагандисти російських телеграм-каналів розповсюджують інформацію про нібито евакуацію цивільного населення з Одеської області.

Про це повідомив голова громадської ради при голові Одеської обласної адміністрації Сергій Братчук, наголосивши, що ці повідомлення - не правдиві. 

"Ситуація в Одеській області контрольована, Сили оборони успішно виконують бойові завдання. Не маючи успіхів на бойовому чи на інформаційному фронтах, ворог намагається впливати чутками. В регіоні розповсюджується фейк про те, що нібито у місцевих радах є інформація про термінову евакуацію мешканців регіону, оскільки ворог буде наступати на Одесу", - зазначив Сергій Братчук.  

Раніше в проросійських телеграм-каналах поширювалися фейки та маніпуляції, покликані посіяти серед українців зневіру у власні сили та західну допомогу. Зазвичай такі публікації супроводжуються перекрученими висновками з військової аналітики західних видань, таких як The New York Times, Le Monde, The Financial Times. 

Служба безпеки знешкодила організоване угруповання, яке створило потужну ботоферму для дискредитації керівництва нашої держави та розхитування суспільно-політичної ситуації.

Найбільш помітні теми російської пропаганди щодо Одеси та регіону в червні: росія створить «гуманітарні коридори» у Чорному морі для вивозу зерна, одеська фабрика тролів могла спровокувати «заворушення» в Казахстані та ЗСУ «хочуть» заразити одеситів чумою.

Поділитися