18 травня 2022 р. 19:32

Рашисти фейкують про зброю в Одеській кіностудії

ФОТО: Суспільне Одеса

(ФОТО: Суспільне Одеса)

Російські засоби масової інформації вже другий день розповідають про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

В своїх повідомленнях вони посилаються на міністерство закордонних справ російської федерації. 

"Українські націоналісти почали завозити боєприпаси та розгорнули засоби ППО, ви не повірите, але це факт, на Одеській кіностудії", - заявила сьогодні на брифінгу офіційна представниця російського мзс Марія Захарова.

Проте, за словами директора кіностудії Андрія Осіпова, ці заяви є брехнею, а єдиною військовою технікою на території підприємства є радянська вантажівка часів другої світової, яку використовують для знімання кіно. 

Він повідомив, що наразі кіностудія продовжує працювати. 

ВІДЕО: Суспільне Одеса

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. Так напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Напередодні річниці подій 2 травня в Одесі в рф поширювали фейк про Одесу – нібито 2 травня 2014 року до трагедії в центрі міста були причетні спецслужби Ізраїлю.

А в березні та квітні кілька разів стверджували, що українські військові розміщують зброю та бійців в лікарнях та школах. 

Поділитися