04 серпня 2022 р. 14:57

Одеська міська рада пояснила закриття депутатського порталу хакерськими атаками

Одеська міська рада пояснила закриття депутатського порталу хакерськими атаками

Депутатський портал на сайті Одеської міської ради вимкнули через активізацію ворожих інформаційних атак на ресурси органів державної влади з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це йдеться у відповіді Департаменту інформації та цифрових рішень міської ради на запит депутата Олексія Асауленка

"Враховуючи складну поточну ситуацію та продовження кібератак на електронні ресурси України потреба у частковому обмеженні доступу до деяких інформаційних ресурсів Одеської міської ради залишається не лише актуальною а й необхідною", - зазначили у відповіді. 

Поетапне відновлення роботи обіцяють, коли відбудеться покращення та стабілізація ситуації в країні.

Зазначимо, що у липні депутати міської ради почали вимагати налагодити роботу Депутатського порталу, який вдруге відімкнули після початку повномасштабного вторгнення росії.

За інформацією аналітиків Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України", після початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого Деппортал вимкнули, однак приблизно за тиждень до сесії, що відбулася 29 червня, він запрацював. Однак тепер портал знову не працює. 

"Дякую Олексію Асауленку за його активну позицію та підтримую його вимогу щодо відкриття Депутатського порталу. Портал - це важливий інструмент взаємодії депутатів та виборців один з одним, і те, що він не працює, позбавляє містян можливості ефективно контактувати зі своїми обранцями в той час, коли ім це потрібно чи не найбільше. Жодного практичного сенсу в закритті порталу, натомість, не бачу. Впевненний, що ворожі спецслужби і без нього знають, хто є депутатами Одеської міської ради. Знаю, що в міській раді є й інші депутати, які не згодні із закриттям порталу, тож закликаю їх підтримати цю ініціативу і також звернутись до мерії з вимогою відкрити портал", - заявив у липні голова Одеського КВУ Анатолій Бойко.

 

Поділитися